用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

烹飪錦囊 今日: 166|主題: 109621

[食材] 冬菇要放入雪柜嗎?

侯爵府

國民生產總值:20671

BKXmas勳章

平時我放在密實箱 (有腳的), 一直都無事, 點知上次買左無腳的, 沒有放入密實箱, 過了一排有紅色蟲仔, 其他人話冬菇要放入雪柜, 你地通常放邊度?

王國熱話
學習褲就唔到大脾位
打完一歲針後
沙門氏菌
兩個月bb 尿道炎

大宅

國民生產總值:3212

BKXmas勳章

密實袋裝好放雪櫃水果箱位置
*海味店教我的,因為之前無放雪櫃冬菇潮咗,雖然無發毛,但變咗色、淋晒

侯爵府

國民生產總值:20671

BKXmas勳章

law2011 發表於 17-8-19 10:44
密實袋裝好放雪櫃水果箱位置
*海味店教我的,因為之前無放雪櫃冬菇潮咗,雖然無發毛,但變咗色、淋晒 ...

唔該晒, 照你教的方法

男爵府

國民生產總值:6754

BKXmas勳章

如果你D冬菇有膠袋裝住,只係開咗少少口,可以裝係D有蓋拎得實嘅容器,唔駛一定放係雪櫃,諗下,舖頭咪又係放係D銀色蓋嘅玻璃罐內?

大宅

國民生產總值:1219

BKXmas勳章

放上冰箱格可保存很久!

子爵府

國民生產總值:12823

BKXmas勳章

回覆樓主:

如果係真空包裝就冇放雪櫃,開左嘅就放生果格。

侯爵府

國民生產總值:23088

2017媽媽節

回覆樓主:

如果唔放入雪櫃好易吽出蟲仔
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎