用戶登入

找回密碼 | 註冊

強烈季候風信號現正生效 - 資料由天文台提供
21oC.93%

義工

自由講場 今日: 5401|主題: 938742

救命呀! 小强大强從抽氣扇走入屋

珍珠宮

國民生產總值:35104

BKXmas勳章

這幾晚都發覺廁所有小强,尋晚以為入黑關窗便平安大吉,點知走左隻大强入黎。 我懷疑小强大强係從抽氣扇走入屋,各位JM有冇試過?抽氣扇要用唔可以封,點算?

翡翠宮

國民生產總值:93283

BK Milk勳章 BKXmas勳章

有啲抽氣扇外面係有個百頁kum 的,開抽氣扇時就會打開,抽氣扇關掉時會kum埋,外面啲蟲呀,雨呀就入唔到室內

你係咪用緊呢種呀?

珍珠宮

國民生產總值:31336

BKXmas勳章

bbbusy 發表於 17-8-19 10:37
這幾晚都發覺廁所有小强,尋晚以為入黑關窗便平安大吉,點知走左隻大强入黎。 我懷疑小强大强係從抽氣扇走 ...

仲有渠口位,都會走入黎

珍珠宮

國民生產總值:48091

環保接龍勳章 BKXmas勳章

這幾晚都發覺廁所有小强,尋晚以為入黑關窗便平安大吉,點知走左隻大强入黎。 我懷疑小强大强係從抽氣扇走 ...

買個防塵罩come 住, 我係$12買,一包有兩個。

大家好,我是子悠~~

子爵府

國民生產總值:10095

BKXmas勳章

yubiwa310 發表於 17-8-19 11:32
請問有無相睇吓,我都想買,thanks

男爵府

國民生產總值:6209

熱血勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我嗰個係舊式有條繩,唯有每次熄燈就拉實條繩閂蓋

禁止訪問

國民生產總值:75

大宅

國民生產總值:1051

BKXmas勳章

係點架?可唔可以影張相睇下?

珍珠宮

loved 發表於 17-8-19 11:34
請問有無相睇吓,我都想買,thanks

類似咁。
不過我係$12 買,一包有兩個抵d 。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
大家好,我是子悠~~

男爵府

國民生產總值:8411

回覆樓主

珍珠宮

國民生產總值:35902

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

yubiwa310 發表於 17-8-19 13:13
類似咁。

放係邊個位?

子爵府

國民生產總值:10095

BKXmas勳章

yubiwa310 發表於 17-8-19 13:13
類似咁。
thanks

珍珠宮

國民生產總值:33320

BKXmas勳章

回覆樓主:

換電動蓋抽氣扇

水晶宮

國民生產總值:66163

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

渠口都有機會

大宅

國民生產總值:2055

開心吸收勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

之前屋企都試過咁樣,爬入來的大強大到手指咁長,抽氣扇出面已有百葉,沒有用。
立即在抽氣扇狂噴BioKill。
後來換埋抽氣扇,出面有百葉之㚈,再有鐵絲網外蓋。

子爵府

國民生產總值:12877

BKXmas勳章 2017媽媽節

我租屋,自己diy加個紗網喺扇葉後面。($12店嗰D太大個size唔啱)

伯爵府

國民生產總值:19630

BKXmas勳章

回覆樓主

換個抽飛扇後面有得閂嘅

珍珠宮

國民生產總值:35104

BKXmas勳章

買左個防塵罩啦但唔識用,可以教我嗎? 謝謝

伯爵府

國民生產總值:16572

BKXmas勳章

會唔會渠口呀!

珍珠宮

bbbusy 發表於 17-8-19 17:21
買左個防塵罩啦,但唔識用,可以教我嗎? 謝謝

我用淘既不留痕膠紙固定四邊,
等佢唔好跌落黎。

有時膠紙用哂,懶既時候就咁用d 易撕既封箱膠紙算(有網紋嗰隻唔會留痕)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
大家好,我是子悠~~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎