用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 1598|主題: 928718

"痕生"銀行陰招掠水.......

大宅

國民生產總值:2504

BKXmas勳章

吳係發生本人身上, 係我細佬,

大致係佢爭"痕生" CARD數, 想借番"痕生"LOAN清佐條CARD數......

但話吳批,

於是我細佬去第二間借到.......

點之轉頭"痕生"又話批喇喎, 仲講吳到講聲, 自動已過佐條數入我細佬戶口.........

佢問佐"痕生"話如果吳要筆錢退番俾銀行, 要俾番HKD770手續費

大宅

國民生產總值:2179

BKXmas勳章

有冇搞錯:

侯爵府

國民生產總值:21048

BKXmas勳章

回覆樓主:

通常有電話錄音,係迷大家有誤會,定有人出錯,打去要求聽返錄音應該水落石出。

大宅

國民生產總值:2045

BKXmas勳章

回覆樓主:

講咗話唔批,跟住直接過數落你戶口,我覺得應該可以去追究喎

伯爵府

國民生產總值:15939

BKXmas勳章

vinvin901 發表於 17-8-19 12:19

大致係佢爭"痕生" CARD數, 想借番"痕生"LOAN清佐條CARD數......

打電話投訴得唔得?佢係打電話定分行搞?佢亂過數事小,冇可能要再收七百幾附加費

男爵府

國民生產總值:7605

BKXmas勳章

攪錯

伯爵府

國民生產總值:17664

BKXmas勳章

回覆樓主

我會去金管局同銀行公會投訴!

伯爵府

國民生產總值:19068

開心吸收勳章 BKXmas勳章

呢間銀行做野方式好保守,非常老化,唔要

侯爵府

國民生產總值:24412

BKXmas勳章

回覆樓主

痕生

珍珠宮

國民生產總值:33996

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

可以要求聽錄音

侯爵府

國民生產總值:20683

BKXmas勳章

回覆樓主:

樓主,唔好嬲住,叫恆生聽返錄音,睇下邊方面出錯,因借錢哩家嘢,銀行無可能咁求其,最基本收錢既戶口,未確實借錢時,借款人都唔會俾銀行喇

大宅

BKXmas勳章

sumsum_so 發表於 17-8-19 12:39
打電話投訴得唔得?佢係打電話定分行搞?佢亂過數事小,冇可能要再收七百幾附加費
...

我细佬又係幫吾落……都吾知佢同銀行点講既 做咩都求求其其,激死

男爵府

國民生產總值:7966

BKXmas勳章

回覆樓主

唔信「陰招掠水」。
投訴啦,而家好多野有證有據,冇得假

珍珠宮

國民生產總值:33996

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sauNG 發表於 17-8-19 13:01
樓主,唔好嬲住,叫恆生聽返錄音,睇下邊方面出錯,因借錢哩家嘢,銀行無可能咁求其,最基本收錢既戶口,未 ...

大宅

BKXmas勳章

20150618bb 發表於 17-8-19 12:55
呢間銀行做野方式好保守,非常老化,唔要

係,仲有樣野賤,佢会係個户口到自動扣錢,如果同時有信用卡户口同普通ac, 而又爭緊佢地卡數

所以我永遠吾会再用"痕生"户口

翡翠宮

國民生產總值:97696

BKXmas勳章

「但話吳批」

點「話」?

「未批」不同「唔批」,似係誤會,可以要求銀行聽番電話錄音紀錄

翡翠宮

國民生產總值:97696

BKXmas勳章

vinvin901 發表於 17-8-19 13:16
係,仲有樣野賤,佢会係個户口到自動扣錢,如果同時有信用卡户口同普通ac, 而又爭緊佢地卡數:anger ...

呢樣係間間銀行都一樣,可以咁做

水晶宮

國民生產總值:65849

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節

sauNG 發表於 17-8-19 13:01
樓主,唔好嬲住,叫恆生聽返錄音,睇下邊方面出錯,因借錢哩家嘢,銀行無可能咁求其,最基本收錢既戶口,未 ...

冇錯,攪清楚件事先

男爵府

國民生產總值:6638

回覆樓主

侯爵府

國民生產總值:20683

BKXmas勳章

vinvin901 發表於 17-8-19 13:16
係,仲有樣野賤,佢会係個户口到自動扣錢,如果同時有信用卡户口同普通ac, 而又爭緊佢地卡數:anger ...

樓主,唔系唔信你,不如你問清楚細佬先喇
因我都有用痕生信用卡限額同銀行借過錢,基本上流程我都有少少了解,我有問過銀行,到時系咪直接將錢放入戶口??信用卡部同事話佢地唔會知道我地提款卡戶口資料,所以只有當事人確實借款時再把提款卡戶口資料俾佢地才可過數,仲有一大段還款程序,全部有曬錄音,我反而覺得痕生服務好好,利息又比其他銀行低,所以,依家唔好話邊個啱邊個錯,去銀行要求聽錄音先
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎