用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 0|主題: 13249

大家會煲呢咩水開奶比bb飲?

大宅

國民生產總值:1011

BKXmas勳章

有啲人煲冬瓜水,魚湯得唔行。。。仲有咩可以煲?

侯爵府

國民生產總值:23848

BKXmas勳章

點解一定要煲咩水呢?我覺得湯水可以直接分開飲,開奶唔會好怪咩?

侯爵府

國民生產總值:22269

BKXmas勳章

肥肥旅行家 發表於 17-8-19 13:12
有啲人煲冬瓜水,魚湯得唔行。。。仲有咩可以煲?
唔好喎。清水開奶,要畀湯就另外畀。

水晶宮

國民生產總值:73665

BKXmas勳章

我凈系用清水開奶,如果用其他水開奶,會破壞奶粉營養成份。

大宅

國民生產總值:1176

BKXmas勳章

回覆樓主

清水最好

大宅

國民生產總值:1309

BKXmas勳章

煲蘋果水
燉洋蔥

大宅

國民生產總值:2672

開心吸收勳章

iam1083 發表於 17-9-12 13:53
煲蘋果水
燉洋蔥

燉洋蔥有咩作用架?

洋房

國民生產總值:89

BKXmas勳章

米水沖奶

男爵府

國民生產總值:8449

開心吸收勳章 BKXmas勳章

從來只會用清水開奶俾bb 飲.

點解要用D 乜水物水俾bb 飲呢? 真係會好D 咩? 有無根據先?

外國D bb 無用呢D 乜水物水開奶, 一樣無問題啦.....

我bb 由出世到而家18個月, 連開奶茶, 乜水物水都無飲, 一樣身體健康, 無所謂O既熱氣囉, 只要平時有足夠水份就已經ok

公爵府

國民生產總值:25426

BKXmas勳章

我要做媽媽 發表於 17-8-19 23:30
點解一定要煲咩水呢?我覺得湯水可以直接分開飲,開奶唔會好怪咩?

係囉,未試過咁開,直接飲好啲掛
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎