用戶登入

找回密碼 | 註冊

23oC.92%

義工

夫婦情感 今日: 20|主題: 37977

發夢

珍珠宮

國民生產總值:37394

畀面勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

最近發左個夢
唔知點解我會出車禍入院仲要失憶
跟住有本事到自己走左出院 三年後回覆記憶番黎搵番老公 發現屋企多左個女人
個女人係保母黎 我老公請黎照顧二個女 個女人好中意我老公 但我老公唔接受
我望住我細女 我細女驚我 仲叫人地做媽媽 我大女就叫我比時間妹妹 佢仲細乜都唔識
我媽叫我放手 佢覺得個保母好好 幫我照顧左二個女仲有老公三年
我問我老公點算 佢話 佢情願唔要二個女都唔會唔要我 佢唔準我走 佢係到喊 佢話從來都無對我唔住

之後我就醒左 坐係到喊 嚇醒埋我老公
我講左個夢比佢聽 到佢係到喊
佢話 就算而家比佢揀 佢都一樣 佢選擇表上只要有我就一定只揀我

自然發現我病左後 佢就咁神經質
識佢咁多年 喊過二次都因為我
而短短二個月內佢已喊過好多次 都因為我
我好難受

我有諗過個夢係咪預兆 提我要放手
我都唔想老公下半世人得佢自己
死其實唔可怕 最怕係留低既人日子點過

王國熱話
有無918媽媽呀?
有冇2014年9月14日出世的bb啊?
有冇9月1日既BB?
917 BB

子爵府

國民生產總值:10661

2017勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

希望你要加油啊!
現在其實不是去想放不放手的問題,而是去想怎樣做才可令身邊愛你的人放心。。如何去令自己及身邊人樂觀去面對生老病死也是一種大愛。。
至於你老公的情況,就是來自內心的恐懼。。

別墅

國民生產總值:524

BKXmas勳章

回覆樓主

唔好太憂心走左之後身邊嘅人會點
始終你仲喺度嘛
發夢都係清醒時有呢個念頭所以先會有夢

做定兩手準備,做好最壞打算
其餘嘅
就交俾個天

真係咁唔好彩
單身寡佬帶住兩個女
到時間唔到你想唔想佢從一而終
唔好太執著呢樣野
都係緣份一場

翡翠宮

國民生產總值:79782

BKXmas勳章

担心唔黎咁多野, 要發生阻止唔到. 人生有高有低, 平常心.

珍珠宮

國民生產總值:37394

畀面勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

Thanks all

其實都有二手準備 我都放心我走左二個女係無問題

只怕我老公睇唔開 但佢點都會照顧到個女成年 如果我提早收皮的話

翡翠宮

國民生產總值:79782

BKXmas勳章

小豬澄 發表於 17-8-20 01:17
Thanks all

會大步攬過 ge

水晶宮

國民生產總值:63780

BKXmas勳章

小豬澄 發表於 17-8-20 01:17
Thanks all

有兩手準備就夠
而家係要保持樂觀心態
當佢不存在咁好好過日子
一定可以大步檻過啊!!

侯爵府

國民生產總值:21804

醒目開學勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

先放寬心情,
情緒絕對影響身體,
我有個親戚佢做人好樂觀嘅,
十年前已經確診肺癌末期,
但佢有得食就食丶有得玩就玩,
做哂自己一直想做而未做嘅嘢,
例如去澳洲丶美國探朋友⋯⋯
佢D病友都去哂,
但佢現在仍好地地生活。
做人今日唔知明日事,
盡力過好每一天就是。

翡翠宮

國民生產總值:80235

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節

小豬澄 發表於 17-8-19 15:14
最近發左個夢
唔知點解我會出車禍入院仲要失憶
跟住有本事到自己走左出院 三年後回覆記憶番黎搵番老公 發現 ...

.

大宅

國民生產總值:2323

BKXmas勳章

MGM_DRAGON 發表於 17-8-19 17:24
唔好太憂心走左之後身邊嘅人會點
始終你仲喺度嘛
發夢都係清醒時有呢個念頭所以先會有夢

Agree 要嚟既始終會嚟,
唔需要諗太多

男爵府

國民生產總值:7212

BKXmas勳章

回覆樓主

壓力太大,唔好咁緊張,日有所思夜有所夢嘅。我前排工作壓力大,都連續3晚發噩夢,俾人追殺,仲哭醒左!之後去睇中醫,佢話我燥,心火剩咁……
你唔好咁悲,樂觀D,諗多D開心嘅野

男爵府

國民生產總值:9705

BKXmas勳章

回覆樓主:

生老病死人之常情,珍惜有限日子,好好跟c6,親人過每一天。

想想,你還有時間去預備之後的事,但有些人是突然離開,一句說話都無留底就離去,這樣想著心情會比較好少少?

呢個想法係我一個患絕症過世親人分享的,希望你過得快樂。
8-)

公爵府

國民生產總值:29159

BKXmas勳章

回覆樓主:

你要放鬆心情呀
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎