用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 8045|主題: 927454

永遠 blacklist Grxw Up Photo

洋房

國民生產總值:53

BKXmas勳章

谷鬼氣 , 上兩個禮拜去呢間studio同我女影學生相, 今日去攞 ,我一攞 上手第一個反應: 嘩 好似有啲唔清嘅 ,我以為係個膠袋有影響, 攞出嚟都係覺得有啲唔清, 跟住 個工作人員就話可能係啲resolution壓得低過頭, 幫我再曬過,叫我等十分鐘, 好咁我等啦,等嘅期間忍唔住同個reception嗰個阿姐講, 乜你哋曬相出嚟嗰陣時冇check下啲質素? 快圖美都清過你哋喎, 個阿姐笑笑口話我冇睇過啲相跟住一粒聲都冇出 ,跟住個工作人員就 攞咗新print嘅相出嚟, 兩張係唔同resolution, 其中一張係比較清啲, 跟住就有個應該係老細嘅人應該出咗嚟, 佢問我 有咩問題 ,我就講返頭先講嘅嘢, 佢話我張相嘅soft copy係非常之清,如果 曬大相係非常之清 ,我亦都信 ,但係而家我要嘅係學生相, 佢又話佢啲器材係全行之中差唔多最好嘅,再強調曬細相係甘架喎,我再講多兩講,跟住佢就話如果你咁唔滿意就refund, 跟住我攞咗錢就走 ,我下個月要開始apply k1 , 臨急臨忙又要搵另一間影

我真係唔係 十分挑剔, 但如果有一啲相你第一眼望落去已經覺得係唔清 ,咁你諗下嗰啲相嘅質素係點
另外如果佢曬多一次嘅相係有一張係清啲嘅 ,咁係咪即係話佢第一張曬嘅相嘅quality佢冇check清楚就交畀客

洋房

BKXmas勳章

回覆樓主:

成330蚊 影一次學生相 ,得到嘅質素就係咁

大宅

國民生產總值:3378

BKXmas勳章

回覆樓主:

我影過個質素真係好好wor!係咪佢曬絨面你睇唔慣?

洋房

BKXmas勳章

starry_night 發表於 17-8-19 18:51
我影過個質素真係好好wor!係咪佢曬絨面你睇唔慣?

唔係,我唔係新客,上一年我亦都影過,今年係第二次係佢到影

翡翠宮

國民生產總值:97470

BKXmas勳章

prestoo 發表於 17-8-19 18:47
谷鬼氣 , 上兩個禮拜去呢間studio同我女影學生相, 今日去攞 ,我一攞 上手第一個反應: 嘩 好似有啲唔清嘅 , ...

既然第二次已經矖番清,你又趕往用,點解唔收貨要refund?

洋房

BKXmas勳章

木土土 發表於 17-8-19 23:14
既然第二次已經矖番清,你又趕往用,點解唔收貨要refund?

個老細串串地話你甘吾滿意我地可以refund, 我亦吾想再爭論,而且第二次清d亦吾等於清

水晶宮

國民生產總值:62129

BKXmas勳章

回覆樓主:

其實人地已經即時幫你再曬過,比我吾會係 reception 講任何野,佢地糾正錯誤就得。

大宅

國民生產總值:2632

prestoo 發表於 17-8-19 18:47
谷鬼氣 , 上兩個禮拜去呢間studio同我女影學生相, 今日去攞 ,我一攞 上手第一個反應: 嘩 好似有啲唔清嘅 , ...

個人覺得,人誰無過, 既然店主又肯換, 又肯退錢,我又睇唔出有咩問題喎

男爵府

國民生產總值:5811

BKXmas勳章

回覆樓主:

我覺得老細態度有問題,你都無講要refund, 只係問quality問題,佢可以盡力幫你搞好quality而唔係提refund, 佢令客人感覺唔舒服

大宅

國民生產總值:1205

BKXmas勳章

回覆樓主

老細擺明老點,點會細相唔清?從來只有大相因解像度會冇咁清,好似手機睇相奶靚,要曬出來就差啲

saladhk    發表於 17-8-20 13:37

男爵府

國民生產總值:8262

BKXmas勳章

我嘅認知,冇理由同一像素大相會清d

大宅

國民生產總值:4324

BKXmas勳章

Rilakkuma12 發表於 17-8-20 10:05
老細擺明老點,點會細相唔清?從來只有大相因解像度會冇咁清,好似手機睇相奶靚,要曬出來就差啲
...

我都有這個疑問

大宅

國民生產總值:3538

BKXmas勳章

Rilakkuma12 發表於 17-8-20 10:05
...
真係第一次聽!

洋房

BKXmas勳章

JAlove 發表於 17-8-20 09:27
個人覺得,人誰無過, 既然店主又肯換, 又肯退錢,我又睇唔出有咩問題喎
...

當你用$330去影學生相,而換來吾專業既 output, 個下係有d吾高興,加上成件事整個エ作室包括老細,reception, 工作人員吾好話 sorry, 連吾好意思都冇一句,對呢間studio 一d好感都冇

洋房

BKXmas勳章

cheers_iris 發表於 17-8-20 09:35
我覺得老細態度有問題,你都無講要refund, 只係問quality問題,佢可以盡力幫你搞好quality而唔係提refund, ...

係, 成件事成個工作室都覺得係我唔識嘢,佢哋冇問題 ,係,佢地岩我係唔識 影相呢啲專業嘅嘢,但我只係要求一張清晰嘅學生相

水晶宮

國民生產總值:59829

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節

cheers_iris 發表於 17-8-20 09:35
我覺得老細態度有問題,你都無講要refund, 只係問quality問題,佢可以盡力幫你搞好quality而唔係提refund, ...

同感,樓主一直只求質素,佢自己講多2句就refund , 好巴閉咩,就refund 囉

saladhk    發表於 17-8-20 13:38

洋房

BKXmas勳章

回覆樓主:

仲有我同個老細講話我啲朋友係其他studio影嘅學生相都唔係咁,唔會話因為係細相而吾清,個老細問我有冇得睇,我話我點會帶住我朋友嘅仔女嘅學生相係身, 佢嘅反應係:咁你講曬啦(無講出口)

洋房

BKXmas勳章

cindy618 發表於 17-8-20 12:56
同感,樓主一直只求質素,佢自己講多2句就refund , 好巴閉咩,就refund 囉
...

無錯, 我就係覺得你好巴閉咩, 所以攞錢就走

saladhk    發表於 17-8-20 13:39

洋房

BKXmas勳章

prestoo 發表於 17-8-20 12:59
無錯, 我就係覺得你好巴閉咩, 所以攞錢就走

出面有千千萬萬間studio,我就唔信你嗰間啲器材真係全行最好

大宅

國民生產總值:2632

prestoo 發表於 17-8-20 12:37

當你用$330去影學生相,而換來吾專業既 output, 個下係有d ...

其實我小朋友都響度影

如果一聲sorry都冇, 咁佢又係衰...
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎