用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 1657|主題: 928720

應該找風水師睇還是自己有咩方法可以做呢

複式洋房

國民生產總值:136

BKXmas勳章

自從搬到新屋以後,家人小狗輪住睇醫生,最慘唔係病幾天,個個d病一病就成個月,最近連自己平時都唔會病嘅我亦都病足個多月,還未康復😔最初搬來個多月已經發現唔妥,養d魚陸續死,於是老公去找了熟人介紹幫忙問米,一問之下才知道是一個親人怪責我們很久沒去拜祭,所以來了我們家,但此事完事後以為可以告一段落,但我還是生病,囡囡亦弄傷了⋯⋯究竟我應該找風水師來家看看?請問大家可否有識的介紹我?大約收費幾錢?
還有我自己又可以做咩呢?
謝謝大家幫幫忙!

公爵府

國民生產總值:28346

BKXmas勳章

回覆樓主:

我會搵師傅睇,不過幾錢好難講,睇風水就跟屋尺寸計。不過我會當睇流年,平平地睇下睇唔睇咩事先,有時啱傾,師傅好人會幫手解決。

侯爵府

國民生產總值:20063

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

下,病你去問米?
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM

複式洋房

BKXmas勳章

回覆 JoanC 的帖子

請問你有認識的師傅介紹嗎?謝謝

公爵府

國民生產總值:27885

BKXmas勳章

A+BJ 發表於 17-8-19 19:29
自從搬到新屋以後,家人小狗輪住睇醫生,最慘唔係病幾天,個個d病一病就成個月,最近連自己平時都唔會病嘅 ...
Check pm

公爵府

國民生產總值:28346

BKXmas勳章

A+BJ 發表於 17-8-19 20:14
回覆 JoanC 的帖子

請問你有認識的師傅介紹嗎?謝謝

我睇開果個要 book,等成半年,可能幫你唔到

伯爵府

國民生產總值:15958

大廚勳章 陪月勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

問下屋企病氣位喺邊,
嗰個位唔好積聚雜物,
窗口邊可掛銅錢或銅胡盧化剎,
我個算命師傅教的

複式洋房

BKXmas勳章

回覆 cinda72. 的帖子

起初問原因係因為一搬入去d魚陸續死曬,之後輪到隻狗,d人話屋企有野通常係動物遭殃先,所以先去問米

侯爵府

A+BJ 發表於 17-8-19 20:22
回覆 cinda72. 的帖子

起初問原因係因為一搬入去d魚陸續死曬,之後輪到隻狗,d人話屋企有野通常係動物遭殃 ...

你屋企光線如何?
會唔會過暗或過光?

別墅

國民生產總值:885

BKXmas勳章

我就勸你淡定, 病雖長了些,不算有大礙,不要找神棍,我親人家中有人在醫院留翳,都很嚴重, 就找某個最近非常出名的神棍,這個神棍神棍問了所有情况才説話作出去結論,還有,有的柬西應該講刭但講不到,而且他對客很高傲,完全不像平時在收音機那般友善。

公爵府

國民生產總值:26966

BKXmas勳章

自從搬到新屋以後,家人小狗輪住睇醫生,最慘唔係病幾天,個個d病一病就成個月,最近連自己平時都唔會病嘅 ...

有冇拜四角

公爵府

國民生產總值:26966

BKXmas勳章

天天有運 發表於 17-8-19 21:03
我就勸你淡定, 病雖長了些,不算有大礙,不要找神棍,我親人家中有人在醫院留翳,都很嚴重, 就找某個最近 ...

那個神棍?

大宅

國民生產總值:2401

我就勸你淡定, 病雖長了些,不算有大礙,不要找神棍,我親人家中有人在醫院留翳,都很嚴重, 就找某個最近 ...

我屋企睇過嘅風水師,一個(有上電視)跟屋尺寸計收費,另外要同佢買一堆風水物(幾百至幾千);另一個價錢隨佢開,睇完先知要比幾多錢「利是」,要買嘅風水物就更甘,幾千、幾萬,最甘一次買了6位數字

風水我信,但唔可以過分迷信,適可而止。

別墅

國民生產總值:885

BKXmas勳章

現在很出名,如果冇記错,好似在2015年向某報紙道歉那位。

大宅

國民生產總值:2082

BKXmas勳章

cinda72. 發表於 17-8-19 20:34
你屋企光線如何?
會唔會過暗或過光?

請問過光會點?我屋企好光,直情過光

侯爵府

ayasbaby 發表於 17-8-19 21:39
請問過光會點?我屋企好光,直情過光

陰陽要調和,過光對身體都未必好架

侯爵府

tttt709394 發表於 17-8-19 21:13
我屋企睇過嘅風水師,一個(有上電視)跟屋尺寸計收費,另外要同佢買一堆風水物(幾百至幾千);另一個價 ...

如果個風水師要你買風水野而又要開光,
咁呢個風水師你可以收佢工,神棍一個
我擺咁耐,冇一樣野要開光

大宅

國民生產總值:4340

會唔會係因為裝修過後屋企仲有少少有害物質未清好?

大宅

國民生產總值:2548

BKXmas勳章

坊間好多神棍自稱神佛轉世,看到或能與陰靈溝通,千萬不要相信。輕則破財,重則劫色,不可不慎。

你和家人的健康情況,在今個月癸未日(2017年8月24日) 過後慢慢好轉的。若平時多做善事,會更好的。

侯爵府

國民生產總值:22576

BKXmas勳章

係未姓李
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎