自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

大宅

c.vieri 發表於 17-8-20 00:00
笑中有淚

真係呀!有感動位。我有睇到
亦令我了解左少少大陸婚姻法律。
第一套我看大陸現代劇。

大宅

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

kwan251 發表於 17-8-20 00:03
真係呀!有感動位。我有睇到
亦令我了解左少少大陸婚姻法律。
第一套我看大陸現代劇。

我都係睇完司馬懿之後,想搵男主角吳秀波d戲睇。

睇完明白大陸同香港婚姻法有咩唔同。

大宅

c.vieri 發表於 17-8-20 00:08
我都係睇完司馬懿之後,想搵男主角吳秀波d戲睇。

睇完明白大陸同香港婚姻法有咩唔同。

我係返大陸渡假時,無聊睇電視睇左第一節,覺得幾好睇,跟住返香港上網追全套。第完都幾like 男女主角

水晶宮

kwan251 發表於 17-8-20 00:15
我係返大陸渡假時,無聊睇電視睇左第一節,覺得幾好睇,跟住返香港上網追全套。第完都幾like 男女主角
...

女主角個口真係非常大 有時睇睇下某d角度幾似舒淇

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主

有問題啦,同埋男人真係會同美國朋友離婚?
人生本是苦

大宅

c.vieri 發表於 17-8-20 00:17
女主角個口真係非常大 有時睇睇下某d角度幾似舒淇

佢真係好似舒琪,但我覺得佢靚過舒琪wor

男主角人地話似 周潤發,幾似

水晶宮

kwan251 發表於 17-8-20 00:31
佢真係好似舒琪,但我覺得佢靚過舒琪wor

男主角人地話似 周潤發,幾似

再係呢到講套劇怕比樓主鬧

大宅

c.vieri 發表於 17-8-20 00:32
再係呢到講套劇怕比樓主鬧

希望樓主大方,不要 怪責。
講開吹下,唔通又開新topic 或私下吹

珍珠宮

回覆樓主

未入籍可以申請人過去㗎?

水晶宮

kwan251 發表於 17-8-20 00:35
希望樓主大方,不要 怪責。
講開吹下, ...

可以去影視娛樂果邊開post,好多人都係果邊開黎一齊吹水。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

iriswym 發表於 17-8-19 22:37
總比香港好吧

笑死

水晶宮

回覆樓主

個老公想,咪叫個老公自己去假結婚

大宅

c.vieri 發表於 17-8-20 00:37
可以去影視娛樂果邊開post,好多人都係果邊開黎一齊吹水。

不要引我講了
2014劇,開來怕比人話太舊了

水晶宮

kwan251 發表於 17-8-20 00:54
不要引我講了
2014劇,開來怕比人話太舊了
...

搭埋你呢句唔好再引啦

唔怕舊架,佢地有人開杉杉來了(2013/4)都係咁,一樣係咁吹。

我係果邊都有開舖講下劇。

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

萬一同自己老公離婚,而老公就出去識左第二個,到時自己拎到綠卡,但……萬一自己又適應唔到美國既生活…………,咁我咪兩頭唔到岸??

珍珠宮

hcj 發表於 17-8-19 23:57
我就係知道呢度有好多能人異士,其實呢個係我的一個好朋友的家事,佢話吾知點做,所以想聽下我的意見,我又 ...

其實你不如去大陸網站問,佢地應該有實戰經驗多過香港人。
任何夢想危及婚姻,香港女性的家庭觀比大陸人保守得多。就算未回歸前大把人慌忙移民,都不會考慮呢啲拿婚姻家庭賭一鋪的移民橋段,何況不是沒錢,只為省錢?
這偉大工程最少耗上十年,恐怕桃花依舊人面全非了。
而最漏的是,作為美國公民是有責任交全球稅的(任何地方的資產投資及收益,都要誠實申報交差額稅),別以為可以像裸移香港一樣昆福利。也就是說你說這計劃最“想暪想省”的移民資金,始終是你財產的一部份,一旦有意成為美國公民就要交待付稅,美國稅局絕不是省油的燈。還別說假結婚一旦穿崩的一大堆起訴懲罰。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

單身就冇咩問題,人各有志,明明已經有家室又唔係冇錢開飯既就好有問題,一家人最多咪窮d,仔女都有埋駛咩仲要離婚又假結婚呀,咁樣即使你兩公婆ok,對仔女來講都係好壞榜樣,為左居留不擇手段咁,同大陸人係都要來香港有咩分別

大宅

iriswym 發表於 17-8-19 22:37
總比香港好吧

未去之前當然覺得美國比香港好,但事實呢?未必可適應當地的生活。

如有錢,全世界都都好住

利申:有親人移民台灣,佢都叫我哋如移民前,最好在當地生活1、2年,看看適應否去考慮。長住同短住所需要面對的問題完全不同的。

伯爵府

dinner1314 發表於 17-8-19 22:34
不覺老公有問題,很多人用此方法去其他國家。
但美國好咩?

以前無打得咁嚴可能有人成功做到,而家恐襲令全球移民收緊,會查得好徹底,以澳洲為例,以前移民局覺得你俾既資料不足以證明申請人同 sponsor 係維持一段 ongoing relationship 的話佢地會不斷 extend temporary visa 俾時間你,而家多左好多 cancel visa 叫你限期內走,到時你就要揾律師打場官司,當你贏左官司拎左身分,搞完場咁既大龍鳯你敢唔敢三兩年內就搞離婚接前伴侶黎復婚?到移民局查你前伴侶資料時就自然會 review 你本人個 visa,順騰摸瓜查埋你當日個 sponsor 今日係咩情況........都幾難令人唔起疑

如果證明到你當日申請移民時係提供假資料的話就算入左籍一樣可以踢你走架
優悠在澳洲

首頁
45678...10

尾頁

跳至