用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 482|主題: 56691

宜家19週5日, 體重得40.8kg, 食乜可重啲?

男爵府

國民生產總值:5931

BKXmas勳章

未有bb前43kg, 宜家19週5日, 體重得40.8kg.

孕初期食咩嘔咩, 至七月尾盲腸炎又做手術, 又食唔到野。宜家得返40.8kg.

醫生話bb size 正常, 係吸緊我啲營養, 可以食咩可以重啲? 已經毎日食materna, 烚蛋

侯爵府

國民生產總值:23850

BKXmas勳章

我覺得最緊要就係營養搭配均衡,你真係好瘦吖

大宅

國民生產總值:1127

BKXmas勳章

回覆樓主

我細粒人 未有前38kg到,而家24w幾都係42kgs到, 阿b size正常我無特別增磅呀

珍珠宮

國民生產總值:45705

BKXmas勳章

回覆樓主:

仲有無嘔?

唔嘔就會升返好快

同埋呀b size ok就得。

我頭26周嘔唔停,嘔倒輕左6kg,醫生同營養師有叫我飲媽媽奶。一停嘔就開始勁食,開始重。一路孖b size 都好好。醫生話最緊要bb size ok,媽媽重幾多唔係太重點。

唔洗太擔心。

複式洋房

國民生產總值:221

回覆樓主

BB size正常就得喇,你嘔得咁辛苦唔好再俾壓力自己啦,想食咩就食我個肚都好細成日俾人話,話我個bb細粒,其實呢個年代有得照超聲波,睇到bb係正常size,唔洗理果d白痴係度估係度扮專家果D人好乞人憎!

大宅

國民生產總值:1562

BKXmas勳章

BlessBeatitudes 發表於 17-8-19 23:38
未有bb前43kg, 宜家19週5日, 體重得40.8kg.

孕初期食咩嘔咩, 至七月尾盲腸炎又做手術, 又食唔到野。宜家得 ...

飲多d湯水及樽裝牛奶,及吃花膠,多休息,去到懐孕後期,停吃。

複式洋房

國民生產總值:495

BKXmas勳章

回覆樓主:

我初期都嘔到瘦左好多,而家5個月都未去返懷孕前體重,bb size正常,我間唔時會飲媽媽奶補充下,自己體重唔升係幾驚下

男爵府

BKXmas勳章

回覆樓主:

謝謝大家分享, 宜家冇嘔, 不過唔係好食到野。

侯爵府

國民生產總值:20210

BKXmas勳章

回覆樓主

飲多D湯水,牛奶,都可以增磅架!

大宅

國民生產總值:4608

BKXmas勳章

BlessBeatitudes 發表於 17-8-19 23:38

孕初期食咩嘔咩, 至七月尾盲腸炎又做手術, 又食唔到野。宜家得 ...

如果冇血糖高可以飲媽媽奶,中後期飲多D湯水,平時飲食要均衡

洋房

國民生產總值:32

回覆樓主

我之前情況同你一樣,未有前大概94,5磅,有左後勁嘔 幾次脫水要入院,最後得翻80磅,果陣食唔到野唯有每晚飲半杯媽媽奶,希望有翻啲營養。
而家廿六週終於都有105磅,雖然都仲日日嘔 但係起碼都食到野,不過我無食蛋同少飲奶,期間可能靠老公啲花膠湯所以bb反而仲大左兩日。慢慢就會重,加油啊!最梗要bb size正常

男爵府

國民生產總值:9186

BKXmas勳章

Bb夠營養有大就得啦,我成個孕期只重左13磅,但女女出世有6磅8(38周3順產),我輕到差啲要見營養師,健康院話我重咁少有問題添,最終重b唔重媽

大宅

國民生產總值:1664

BKXmas勳章

回覆樓主:

哈我同你都唔差得幾遠,我唔夠40kg,孕中期自然會大食,三更半夜都會想食,我又唔會太擔心,食蛋長胎正確呀

男爵府

BKXmas勳章

回覆樓主:

多謝各位媽媽既分享, 我第一胎都重得唔多, 但今胎就輕左, 所以有啲擔心bb, 宜家聽左大家分享, 我放心好多

水晶宮

國民生產總值:73721

BKXmas勳章

產檢果陣,BB size正常嗎?如果BB正常,就唔洗太擔心,平時飲多D湯同烚蛋。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎