親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

wai001 發表於 17-9-30 07:00
http://www.weekendhk.com/?p=650626

嘟一嘟即起底 實測4大日本 藥妝翻譯apps

謝謝妳呀!可以知道係啲乜黎

珍珠宮

迷人pinklady 發表於 17-9-30 12:22
謝謝妳呀!可以知道係啲乜黎

Welcome,舉手之勞!

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

男爵府

Thanks for sharing

珍珠宮

回覆樓主:

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

回覆樓主:

http://www.letsgojp.com/archives/7105/

【藥妝店購物攻略】日系女孩看過來!化妝品日文名稱超詳盡解析
[轉載※分享]

大宅

回覆樓主

珍珠宮

回覆樓主:

http://www.weekendhk.com/japan/%E6%9D%B1%E4%BA%AC-%E8%97%A5%E5%A6%9D-osdrug/

【爆買精明眼】東京藥妝 松本清唔係最抵買的藥房!
[轉載※分享]

伯爵府

wai001 發表於 17-8-20 09:58
首先,基本要清楚知道日本在地連鎖藥妝店:
1)大国藥妝(橙色招牌,招牌上第一個日本字似中文的「夕」字)
2) ...

好 pro 呀,多謝分享

侯爵府

wai001 發表於 17-8-20 10:04
總合感冒藥SG、Strong Wakamoto 啤酒酵母整腸藥、喉痛藥T綻、龍角散(藍盆:粉狀/橙盒:丸狀、Roihi 振痛膏 ...

ad cream, 外國人頭膏貼都好用
仲有口內炎膏搽飛之

子爵府

回覆樓主

我必買唇瘡膏

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wai001 發表於 17-8-21 22:11
首推:7仔賣的平版Kose 雪肌粹。
藥妝店的推介:m's one cleansing oil(只在鶴羽藥妝代理有售,其他藥妝 ...
將會去福岡, 請問是否都有提及的藥妝店 ? 通常 藥妝店 vs 澈安, 哪裡比較抵?

"Roihi振痛膏布貼" vs "撒隆巴斯" 那個比較好?

m'sone cleansing oil - 有冇分 for skin type?

DHC e.g. Vitamin, 有冇買? 如有, 買那款? Thanks.

珍珠宮

dw0501 發表於 17-11-10 03:09
將會去福岡, 請問是否都有提及的藥妝店 ? 通常 藥妝店 vs 澈安, 哪裡比較抵?"Roihi振痛膏布貼" vs "撒隆巴 ...

1)在日本,不論咩地區,如福岡, 旺的地段一皈多數都有提及的藥妝店, 通常買藥品、skincare,藥妝店都比驚安便宜。
2)我個比較like "Roihi振痛膏布貼" 多過。 "撒隆巴斯"。
3)m'sone 這個brand :只有分cleansing oil (黃色)及cleansing water(藍色)的。
4)DHC e.g. Vitamin,我主要買B雜多!

珍珠宮

回覆樓主:

https://tw.odigo.jp/articles/10659-ri-ben-bi-guang-bi-mai-bai-yuan-za-huo-shang-dian-pian-bao-han-1000ri-yuan-yi-nei-shang-dian-sheng-huo-za-huo-fu-shi-shi-pin-chao-bian-yi-chao-hao-mai?promote=21

日本必逛、必買百元雜貨商店篇(包含1000日元以內商店) ☆ 生活雜貨、服飾、食品 ★ 超便宜超好買!
[轉載※分享]

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wai001 發表於 17-11-19 15:55
1)在日本,不論咩地區,如福岡, 旺的地段一皈多數都有提及的藥妝店, 通常買藥品、skincare,藥妝店都比驚 ...
Many thanks.

珍珠宮

1)在日本,不論咩地區,如福岡, 旺的地段一皈多數都有提及的藥妝店, 通常買藥品、skincare,藥妝店都比驚 ...

更正 m's one 這個brand :只有分cleansing oil (黃色)及cleansing liquid(藍色,似 cleansing water 咁)的。

Cheuk2012    發表於 18-2-28 00:21

珍珠宮

wai001 發表於 17-11-21 19:19

更正 m's one 這個brand :只有分cleansing oil (黃色)及cl ...

這兩款,各有 pump 装,及refill (拎蓋)装兩種包裝!

珍珠宮

DearNatura 及 DHC supplements

Cheuk2012    發表於 18-2-28 00:21

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

CSS701 發表於 17-10-29 14:53
ad cream, 外國人頭膏貼都好用
仲有口內炎膏搽飛之

請問飛滋膏邊隻好用呀?

侯爵府

wai001 發表於 17-11-21 19:44
DearNatura 及 DHC supplements
which brand name u would buy? B mix? ususally, how much? thanks.

首頁
12345...6

尾頁

跳至