用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.70%

義工

自由講場 今日: 1442|主題: 939349

西鐵轉乘輕鐵 扣錯錢 有無人試過

別墅

國民生產總值:613

BKXmas勳章

昨天和2個小童, 坐了一程輕鐵再轉西鐵之後再轉多程輕鐵, 有一位小童沒有了入西鐵的記錄之後就沒有了轉乘優惠, 有無人試過? 下面圖片是兩個小朋友的八達通紀錄, 好肯定一定有出入閘西鐵

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:4026

BKXmas勳章

回覆樓主

係咪個小朋友搭西鐵根本無拍到卡?紀錄好清楚,有扣西鐵錢嘅就有轉乘優惠

子爵府

國民生產總值:12887

BKXmas勳章

回覆樓主

我唔知有冇睇錯,你係咪有2張卡紀錄,但一張有港鐵優惠,一張冇? 我覺得可以問吓港鐵,不過可能要寫信交返d証據去office搞
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

男爵府

國民生產總值:5506

回覆樓主:

小朋友入閘同出閘都無紀錄,可能係無拍卡
熊仔試過入閘鐵感應唔到卡佢跟咗我入閘,到出閘佢出唔到要去票務處處理,但你小朋友應該出閘無問題(可能都係跟咗前面出閘),你諗吓有無可能

水晶宮

國民生產總值:56661

BKXmas勳章

回覆樓主:

下次小心点
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎