美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

大家有無用過hourglass粉底呀?可以分享下嗎?
我睇有個外國blogger好推介呢個牌子既粉底,心郁郁想試下。我本身用緊Laura mercier,用左好多年,所以唔敢亂轉第二隻粉底呢

男爵府

回覆樓主

無用過佢粉底, 我都想知

而 Hourglass Ambient Highlight 真係好好用
我買咗一盒 3 色果盒 palette
上面後果種光澤感好有質感

大宅

anniechopper 發表於 17-8-20 08:07
大家有無用過hourglass粉底呀?可以分享下嗎?
我睇有個外國blogger好推介呢個牌子既粉底,心郁郁想試下。 ...

我用緊佢支base超好用,買果時佢有比粉底sample我試過,但我就覺得無乜特別咋

大宅

temilyt 發表於 17-8-20 10:30
無用過佢粉底, 我都想知

而 Hourglass Ambient Highlight 真係好好用

我都有買呀,我都超鐘意呢盒

公爵府

開心吸收勳章

Hourglass 粉底條唔錯!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

liuhl 發表於 17-8-20 15:27
Hourglass 粉底條唔錯!

洋房

pang_ling_ling 發表於 17-8-20 14:37
我用緊佢支base超好用,買果時佢有比粉底sample我試過,但我就覺得無乜特別咋
...

你指支primer呀?用埋sofina既存貨,等我都試下先

大宅

anniechopper 發表於 17-8-21 19:15
你指支primer呀?用埋sofina既存貨,等我都試下先

係呀,VEIL mineral primer,不過佢控油架,唔知啱唔啱你膚質

公爵府

開心吸收勳章

991129 發表於 17-8-20 15:48
我混合偏乾膚質,會乾到出油,用呢隻粉底條加控油base,好自然又有coverage!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

liuhl 發表於 17-8-21 21:45
我混合偏乾膚質,會乾到出油,用呢隻粉底條加控油base,好自然又有coverage! ...

同意,不過我無買佢支base,我夾Sofina支控油base 都ok!

首頁

尾頁

跳至