用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.79%

義工

出埠旅行 今日: 95|主題: 132111

[泰國] 未出發先興奮之清邁

大宅

國民生產總值:2207

BKXmas勳章

好緊張呀…第一次去清邁。 自己nook 機票同酒店。 帶主0英文既老公同呀女而用我有限既英文希望ok la. 只擔心HK express deaily同去到落雨。 所以無買任何既動物園飛。 同埋成日十五十六係度諗包車唔包車好添。

唔知去到walkin買貴幾多。。禁做法可唔可行呢?或是係香港買定飛會好d。。

王國熱話
有無11月荃灣港安揮手區?
8/11有冇媽媽?
有無1113媽媽呀?
11月法國醫院媽媽揮手區

禁止訪問

國民生產總值:696

大宅

BKXmas勳章

KoPou 發表於 17-8-20 11:20
去到酒店 Join Local Tour 就得, 簡單快捷.

大宅

國民生產總值:4330

BKXmas勳章

judyng618 發表於 17-8-20 08:36
好緊張呀…第一次去清邁。 自己nook 機票同酒店。 帶主0英文既老公同呀女而用我有限既英文希望ok la. :happ ...

如怕溝通有問題,你上網search下,係清邁有一間香港人開的local tour, 亦有一間係台灣人開的。

大宅

國民生產總值:1017

BKXmas勳章

好緊張呀…第一次去清邁。 自己nook 機票同酒店。 帶主0英文既老公同呀女而用我有限既英文希望ok la. :happ ...

most ppl know basic english.. so ok.
chiang mai good for kids

寶石宮

國民生產總值:314075

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

去到可以先揾local tour 一街都係
Sunday market好大, 可以行足一日

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主:

謝各位意見。 我會去到先算現在返工倒數緊個心飛左去lu

寶石宮

國民生產總值:314075

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

judyng618 發表於 17-8-22 07:03
謝各位意見。 我會去到先算現在返工倒數緊個心飛左去lu
到時玩得開心啲, 食多啲買多啲, hea多啲

大宅

BKXmas勳章

TMC3012 發表於 17-8-22 09:01
到時玩得開心啲, 食多啲買多啲, hea多啲

男爵府

國民生產總值:8198

BKXmas勳章

玩得開心D,去完上來分享下

男爵府

國民生產總值:6725

BKXmas勳章

mamaskylar 發表於 17-8-20 20:30
most ppl know basic english.. so ok.
chiang mai good for kids

請問清邁有d咩啱4-6歲小朋友玩?
睇咗集沖遊泰國, 覺得冇咩好玩, 怕小朋友去到好悶。
thanks

大宅

國民生產總值:1017

BKXmas勳章

taifat 發表於 17-8-23 11:28
thanks

i stayed at Siripanna and it was great. many activities for kids .

also elephant jungle sanctuary is good.. can get close to elephantalso recommend Maya mall..theres a pancake shop which makes 3d pancakes

大宅

BKXmas勳章

taifat 發表於 17-8-23 11:28
thanks

動物園, 玩瀑布,去水上樂園。。。樣樣都好玩.
想激d既玩漂流都好

男爵府

BKXmas勳章

mamaskylar 發表於 17-8-23 11:30
i stayed at Siripanna and it was great. many activities for kids .

also elephant jungle sanctuary ...

Thank you, let me take a look!

男爵府

BKXmas勳章

judyng618 發表於 17-8-23 11:56
動物園, 玩瀑布,去水上樂園。。。樣樣都好玩.
想激d既玩漂流都好

漂流應該唔啱佢哋, 太細個
請問你住邊間酒店?

大宅

BKXmas勳章

taifat 發表於 17-8-23 12:20

漂流應該唔啱佢哋, 太細個

依間, 平平地。 谷友介紹。 2大1小。 住5晚千三蚊。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wcpcelia    發表於 17-8-31 10:11

男爵府

國民生產總值:5320

BKXmas勳章

Night Safari 飛我都係去到先去travel agent (漢淸邁) 買,THB 500, 平過正價300. 上網買應該更平,但我唔想等email confirmation

4歲玩唔到zipline , 又好似得返大象營同水上樂園啱玩

男爵府

國民生產總值:5320

BKXmas勳章

Btw, 喺泰國,PTH好駛過English , so no worry

大宅

國民生產總值:4195

BKXmas勳章

Elephant poo poo paper用象屎做再造紙,超好玩。去象院餵象、幫象沖涼、整藥比啲象,好過去騎象。呢兩個活動可以教佢地保護環境同愛護動物

大宅

BKXmas勳章

回覆樓主:

今晚最一日了,今晚回香港。 但航班改了今晚9點幾機。。請問有咩好去?

wcpcelia    發表於 17-8-31 10:11
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎