自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

回覆 seaheart88 的帖子

每張機票1600 加400 車馬費咪成皮野..........

我肯定收錢聽日走...........

呢家人大貪得濟.......................

收佢一皮野自己補少少已經夠去多轉...........少一日完全唔係問題

子爵府

fitfish 發表於 17-8-20 18:27
吾識電腦on LlNE 咪奶哂野?早去counter都無用?

都好賴架,好似我家2老咪咁囉,成日飛外國湊孫,有時都冇通知我就飛咗。

試過有次,佢按往常早3/4個鐘去機場check in先話冇位,空姐叫佢下次online check in,2老都唔知係乜冬冬,最後就冇拉拉俾人踢咗去撘其他airline架機,也冇賠償,一係你接受,一係你抽返哂D喼返屋企聽日再撘過,咁即係逼人接受啦?

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

其實而家都唔知係咪真係超賣,超賣當然唔合理,但而家都仲未叫犯法,唔能夠咬佢食,當佢在你買飛之前已講明有機會超賣而你又走去買機票,自己已蝕咗章。。我相信每間航空公司都有咁嘅條款保障自己。。。要改變,唯有等啲大國家先出手規範囉

我試過喺首爾回程搭韓亞網上 checkin 咗劃埋位, 但之後韓亞換咗細機, 個人都要劃過位,咁唔好彩最後真係有人上唔到機,咁算唔算超賣?

瑪瑙宮

大廚勳章

myaisha0435 發表於 17-8-20 18:28

每張機票1600 加400 車馬費咪成皮野..........

就算要求補多一倍都合理啦。。因為事實又係曬咗人哋啲時間。。。但冇理由連地點都轉埋又話book過晒所有酒店要人哋全數賠償。。。

冇人話航空公司超賣係冇問題。。。咁問題出現咗可以點?全世界都係咁!唔係淨係香港快運先至超賣。。當然唔希望自己係下一個受害者。。但飛擒大咬肯定係賠唔到囉自己諗到夠吧

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 17-8-20 18:40
就算要求補多一倍都合理啦。。因為事實又係曬咗人哋啲時間。。。但冇理由連地點都轉埋又話book過晒所有酒 ...

正是雙方各有理據及不著的地方,無全對和全錯。

伯爵府

2024年龍年勳章

myaisha0435 發表於 17-8-20 18:28

同意!
呢家人太大貪!
明明有賠償每人約二千又唔接受。
以為有得claim就去到盡!萬八變五萬。
仲好意思嘈⋯ 勁cheap!

珍珠宮

sochui 發表於 17-8-20 10:39
找傳媒施壓,因公司要顧公眾形象,賠錢當公關支出。
他們就有著數。
會唔會呀~, D公司名氣屎咁臭都仲可立足社群啦.

首頁

尾頁

跳至