親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我兩大三小,正常的士坐落嗎?
有冇分大細的士?易截嗎?

禁止訪問

侯爵府

MommyPanel勳章

KoPou 發表於 17-8-20 10:53
普通車連司機, 五人.

大車(七人車), 連司機七人, 比較少, 但也不算非常少.

請教是否香港用的Urber APP?

禁止訪問

大宅

HelloDicDic 發表於 17-8-20 09:12
我兩大三小,正常的士坐落嗎?
有冇分大細的士?易截嗎?

用uber or Grab 啦, 吾駛同的士講價又多車, 我3大2小照上車ok, 你2大3小吾駛book 7人車

侯爵府

MommyPanel勳章

KoPou 發表於 17-8-20 11:28
一樣的, 香港 Download 左, 在香港用、去新加坡、馬拉、泰國 ... 都係用同一個. ...

Thx

大宅

anniemost 發表於 17-8-20 12:03
用uber or Grab 啦, 吾駛同的士講價又多車, 我3大2小照上車ok, 你2大3小吾駛book 7人車
...

jm, Grab 係咪要去到泰國再download 個apps?係咪要入信用咭?

大宅

topful 發表於 17-8-20 16:34
jm, Grab 係咪要去到泰國再download 個apps?係咪要入信用咭?

吾駛,我係香港download , 註冊要用tel verify , 我今次無買電話卡, 用wifi egg only, 我註冊賬戶時叫我香港朋友send 返個code 俾我, 全程uber or Grab 俾cash, 吾駛入信用咭, 好方便!

大宅

anniemost 發表於 17-8-20 18:24
吾駛,我係香港download , 註冊要用tel verify , 我今次無買電話卡, 用wifi egg only, 我註冊賬戶時叫我 ...

意思係香港download 咗去到泰國先註冊?

大宅

回覆樓主:

請教各位, 我係香港都未用過uber的, 聽大家講去到曼谷可以用uber, 我剛download左個app. 用香港手機註冊左, 但無入credit card no, 可以嗎? 另去到曼谷就咁係個app度book車就可以? 到時比現金可以嗎, 謝謝各位賜教。

大宅

bobo200123 發表於 17-8-20 21:48
請教各位, 我係香港都未用過uber的, 聽大家講去到曼谷可以用uber, 我剛download左個app. 用香港手機註 ...

yes, 俾現金就ok

首頁

尾頁

跳至