自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Babyshan1990 發表於 17-8-21 18:36
酵素可以幫助腸胃內發酵的過程,我地條腸用左幾十年,其實腸壁積埋唔少污物,這些物質就是令到人有口氣的 ...

都想問買邊隻酵素,c6 腸胃好差

水晶宮

諗起以前興浣腸(洗腸), 唔知現在有冇?

男爵府

yuyumon 發表於 17-8-21 19:47
你食邊隻酵素?要日日食?

Pm左你。開頭我日日食,食左2個月,清左d宿便先。之後就食得太多果餐先食酵素,可以幫助控制體重,定期清下條腸咁。

出街食飯果日就會食埋益生菌,因為現在食品好多添加劑,農藥等,會將腸道益菌殺埋

男爵府

都敏俊C 發表於 17-8-21 20:04
都想問買邊隻酵素,c6 腸胃好差

佢腸胃是什麼問題?酵素可以幫助消化,清宿便,對控制體重亦有幫助。但要了解左你c6是什麼問題才能幫到佢

複式洋房

Babyshan1990 發表於 17-8-21 22:31
Pm左你。開頭我日日食,食左2個月,清左d宿便先。之後就食得太多果餐先食酵素,可以幫助控制體重,定期清 ...

我都想知邊隻酵素好呀

男爵府

Babyshan1990 發表於 17-8-21 22:35
佢腸胃是什麼問題?酵素可以幫助消化,清宿便,對控制體重亦有幫助。但要了解左你c6是什麼問題才能幫到佢: ...

我都想要這方面資料,麻煩妳給我,謝!

大宅

howmuch 發表於 17-8-21 20:08
諗起以前興浣腸(洗腸), 唔知現在有冇?

以前好興㗎,仲話可以減肥

男爵府

jadechant 發表於 17-8-21 23:05
我都想要這方面資料,麻煩妳給我,謝!

無問題,這個牌子是營養師介紹我的,這個酵素清宿便效果很好。

但是,如有便秘問題,每日7-8杯水是必須的,補充纖維亦非常重要

所以要先知道你想針對的問題是什麼?

大宅

Babyshan1990 發表於 17-8-21 23:14

但是,如有便秘問題,每日7-8杯水是必須的 ...

我都想要資料,麻煩妳給我,謝!

子爵府

食LIVER DETOX 肝臟排毒既都可以,
不過小朋友應該唔太適合
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

大宅

Babyshan1990 發表於 17-8-21 23:14

請問可以pm酵素資料比我嗎?

男爵府

回覆樓主:

可以pm酵素資料比我嗎?thx

大宅

回覆樓主:

男爵府

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

我食豆腐,街市買5蚊返黎,一係煎,一係蒸,食完大約3個鐘到就有得去廁所(正常唔係爛果D)

如果懶整豆腐,會沖安X奶粉(19-50歲果隻)起身刷完牙沖一杯飲,1個鐘到就去廁所(都係正常唔爛果D)

呢2樣對我好有效....以前2-3日先去1次大大

男爵府

Babyshan1990 發表於 17-8-21 22:31
Pm左你。開頭我日日食,食左2個月,清左d宿便先。之後就食得太多果餐先食酵素,可以幫助控制體重,定期清 ...

請問邊隻酵素

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

想知邊隻酵素
我要為小朋友做個好榜樣, 所以2015年要好好為自己和小朋友預備!!

男爵府

回覆樓主

幾年前我便秘,之後開始去萬x果d買果d有助便便既即沖野飲或者梅食,keep左咁樣食呢d輔助食品一年左右,依家無再食呢d,但依家每日依然都好定時有得去便便,一日1-2次左右

大宅

同問那款品牌

首頁

尾頁

跳至