用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 1582|主題: 928717

前業主話全屋裝修好, 但其實個廚房無整過囉

男爵府

國民生產總值:7236

BKXmas勳章

睇樓時業主話全屋裝修好, 其實廚房睇落都好新淨, 收樓住落後, 原來個廚房應該已經用左好多年, 但不常使用所以睇落好新淨。

吊櫃都勉強OK, 但座地櫃索晒水有霉味, 我老公話太細的工程無師傅願意接來做, 我好想整過個新座地櫃呀!請問你地有無識得師傅肯接呢d 局部細工程架?

珍珠宮

國民生產總值:38724

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

應該做哂全個廚房
要再做過櫃

瑪瑙宮

國民生產總值:139032

BKXmas勳章

tell-me-y 發表於 17-8-20 09:57
睇樓時業主話全屋裝修好, 其實廚房睇落都好新淨, 收樓住落後, 原來個廚房應該已經用左好多年, 但不常使 ...

有清潔, 執拾.... 廁所, 廚房 會好新淨。
有油, 有塵積, 從不做清結... 2.3年不慘旧就奇了。

如果想保留吊柜,
可買現成 星盆柜 & 灶桌柜 (2樣)

整体廚房。不整吊柜, 價格是平不了好多。原因 HK 貴是工費, 不是材料費。

自己比較, 再決定。

家中地柜底也霉爛, 木柜就會出此問題。 廚房又怎會不粘水? 無飯主婦?
我想要, 能沖洗的廚柜。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。愛理性交流討論。 *本人文化水品有限, 無法與公主/ '衣来伸手,饭来张口者,喜批評, 而無建設性' 交流溝通。 你永遠是對的。。。

珍珠宮

國民生產總值:41364

畀面勳章 BKXmas勳章

可以去宜家睇睇,買新櫃佢地有師父拆舊櫃同安裝,但當然,計埋條數唔算平

珍珠宮

國民生產總值:31862

BKXmas勳章

睇樓時業主話全屋裝修好, 其實廚房睇落都好新淨, 收樓住落後, 原來個廚房應該已經用左好多年, 但不常使 ...

可買現貨,ikea, 淘宝,旺角有,大前提可否拆現有柜? 業主ok?

水晶宮

國民生產總值:60020

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

可以去廚櫃公司做 但廚房水龍頭 枱面果啲要整埋

複式洋房

國民生產總值:255

BKXmas勳章

我屋企只做個㕑櫃都幾萬

珍珠宮

國民生產總值:38462

BKXmas勳章

搵廚櫃公司ok, 計呎價的、其實成屋廚房最貴

333s    發表於 17-8-21 18:22

翡翠宮

國民生產總值:97696

BKXmas勳章

若整過個新座地櫃,不如成套廚櫃換,旺角d樓上店包拆舊櫃包安裝,用西德板,應該三萬內,自己揀款做幾靚都得。

若有人介紹直接內地訂,就仲平

子爵府

國民生產總值:11365

BKXmas勳章

回覆樓主:

你試下問下,呢個師傅可能接

珊瑚宮

國民生產總值:115437

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

換過套櫃啦
朋友用返晒舊磚淨換成組廚櫃

好似新裝修完咁

珊瑚宮

國民生產總值:115437

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

佢地下都無換

只係換套廚櫃

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

vlnz    發表於 17-8-20 23:38

男爵府

國民生產總值:8949

2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

比個木工師傅你問下價,佢好好人,可以幫你諗好啲位點放嘢(廚櫃點造最好),你whatsapp 佢問都得。

翡翠宮

國民生產總值:79251

BKXmas勳章

點會冇師傅做, 放心一定有,你夾多幾間睇下價錢及日孓夾五夾到

男爵府

國民生產總值:5945

BKXmas勳章

海豚媽媽 發表於 17-8-20 14:03
比個木工師傅你問下價,佢好好人,可以幫你諗好啲位點放嘢(廚櫃點造最好),你whatsapp 佢問都得。
...

可以pm我個師傅資料嗎?我都諗緊整厨房!謝謝

寶石宮

國民生產總值:312583

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

其實就算佢翻新晒黎賣, 都未必用靚料/啱心水, 化妝樓好難睇到有問題
既然係咁就搞搞佢啦

男爵府

國民生產總值:6309

BKXmas勳章

回覆樓主

Moko 有間廚櫃公司
可淨做廚房裝修

公爵府

國民生產總值:25568

BKXmas勳章

回覆樓主:

1)如樓龄舊,你裝修時应考慮埋水喉电線是否一次过换埋。如爆水渠,縱使你有新柜都total loss.

2)有單做厨柜的公司,香港公司度呎,佢地找大6工塲做,兩周左右,香港公司上來拆及嵌。湾仔洛克道有很多。旺角好似在砵蘭街多。有些係樓上店。有人在樓下派flyer.

公爵府

國民生產總值:28273

BKXmas勳章

回覆樓主

去啲齋做廚櫃嘅店舖問下

大宅

國民生產總值:2599

BKXmas勳章

333s 發表於 17-8-20 10:09
有清潔, 執拾.... 廁所, 廚房 會好新淨。
有油, 有塵積, 從不做清結... 2.3年不慘旧就奇了。

做全不銹鋼柜就可以,見過親友家係咁
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎