用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.82%

義工

自由講場 今日: 2618|主題: 938834

在海關問話其間暴斃,係咪有內情?

男爵府

國民生產總值:8438

http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20170820&sec_id=4104&s=0&a=20126965
買煙彈被捕 游泳教練海關總部暴斃兩度暈倒拒送院 家屬要求驗屍

男爵府

國民生產總值:8438

回覆樓主

乜嘢係加熱煙?

珊瑚宮

國民生產總值:112671

2017勳章 BKXmas勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

有睇呢段新聞, 唔覺有咩內情, 當事人2次拒絕送院, 救護員又可以點啫!

男爵府

國民生產總值:6524

BKXmas勳章

cy101 發表於 17-8-20 11:19
有睇呢段新聞, 唔覺有咩內情, 當事人2次拒絕送院, 救護員又可以點啫!

X2

翡翠宮

國民生產總值:99159

BKXmas勳章

missbabydior 發表於 17-8-20 11:13
http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20170820&sec_id=4104&s=0&a=20126965
買煙彈被捕 游泳教練海關總 ...

呢d case,唔洗家屬要求,也一定要驗屍

珍珠宮

國民生產總值:39865

BKXmas勳章

回覆樓主:

乜煙分咁多種架,乜係煙蛋?

水晶宮

國民生產總值:57091

開心吸收勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

losttoa 發表於 17-8-20 11:41
乜煙分咁多種架,乜係煙蛋?

電子煙, 煙彈就係插入部機嚟吸的電子煙
因香港未有官方出售電子煙彈, 所以要從外國訂購

大宅

國民生產總值:2669

回覆樓主:

一定有內情! 兩度暈倒也拒送院, 呢個人好奇怪!

emt1314    發表於 17-8-20 14:01

子爵府

國民生產總值:10027

BKXmas勳章

回覆樓主

海關要拉人啫,冇動機同理由做低佢,其實海關唔好彩,有排寫報告,不過就算家屬唔要求,都一定要驗屍,還海關一個清白

子爵府

國民生產總值:14815

BKXmas勳章

lakgarden 發表於 17-8-20 11:54

佢自以為身體健康。。。

珍珠宮

國民生產總值:32136

BK Milk勳章 BKXmas勳章

一定驗屍還清白

珍珠宮

國民生產總值:39865

BKXmas勳章

blackberry 發表於 17-8-20 11:52
...

oic, thanks

子爵府

國民生產總值:12761

春季勳章 BKXmas勳章

lakgarden 發表於 17-8-20 11:54

喺咪應該強制送院,暈2次都拒絕送院!

侯爵府

國民生產總值:24562

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

佢自己拒入院,其他人可以點呀?
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM

水晶宮

國民生產總值:58523

BKXmas勳章

mocha_y 發表於 17-8-20 13:48
喺咪應該強制送院,暈2次都拒絕送院!

佢兩次都醒番(十字車已到),簽埋紙拒送...海關可以點做?

男爵府

國民生產總值:6274

BKXmas勳章

回覆樓主

如果佢自己簽紙唔上救護車, 係無得迫佢huh 睇醫生嘅。

除非係有psy 底無食藥好癲嗰d, 或者揸刀/ 要生要死嗰d, 有差人跟嘅, 先會綁上車。。。

男爵府

國民生產總值:7313

BKXmas勳章

又吾系重犯,海关無奶油同個犯有身體接觸丫
、應該都是自家身体出事

男爵府

國民生產總值:6736

BKXmas勳章

回覆樓主:

佢係神智清醒下簽哂紙話唔上救護車,可以點?

短時間內暈左兩次都唔入院。。。

男爵府

國民生產總值:6050

BKXmas勳章

根據消防處紀錄,海關曾於90分鐘內為黃三度召喚救護車,惜首兩次救護員到場後,事主均堅拒送院,疑錯過了拯救黃金時間。心臟科專科醫生何鴻光估計,事主可能因被捕後情緒太緊張致心跳加快及血壓大增,觸發冠心病發作、血管內膜撕裂令膽固醇斑塊破損,致心血管遭堵塞及心所肌梗塞,結果昏迷不治,若他能早些送院或有機會救回。

何醫生呼籲若市民發現有心口翳悶、臉色變藍或黑、無端標冷汗等危險徵狀,應聽親友或醫護人員勸告盡快送院,切勿高估自己。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57103040&category_guid=10829391&category=instant&issue=20170819

複式洋房

國民生產總值:266

BKXmas勳章

blackberry 發表於 17-8-20 11:52
...

另一單講休班警又係煙彈, 以為講煙霧彈
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎