用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.83%

義工

美容扮靚 今日: 160|主題: 118989

好用、冇掃痕濕粉掃,有冇推介?

侯爵府

國民生產總值:20583

BKXmas勳章

用beauty blender用了兩年,是很好用,但好吸粉底同冇乜妝感,所以想用吓濕粉掃,有乜牌子乜型號推介?

王國熱話
禮賢會元朗幼稚園
元朗全日嬰院班疑惑⋯⋯⋯⋯
幼兒園N班: 揀元朗德怡定元朗英藝好?
畢業公仔

大宅

國民生產總值:4779

BKXmas勳章

回覆樓主:

平可以試Morphe,你上 YouTube 睇,評價好 ok

別墅

國民生產總值:825

BKXmas勳章

sabun 發表於 17-8-20 12:37
用beauty blender用了兩年,是很好用,但好吸粉底同冇乜妝感,所以想用吓濕粉掃,有乜牌子乜型號推介?
...

我覺得d掃第一次用一定無掃痕,但用左一兩次濕左就出痕,可能點都要清潔。
我用過好多掃,牙刷掃最好用,平果d都已經得!

侯爵府

BKXmas勳章

Lam_lam_c 發表於 17-8-20 14:02
我覺得d掃第一次用一定無掃痕,但用左一兩次濕左就出痕,可能點都要清潔。
我用過好多掃,牙刷掃最好用,平果d ...

什麼牙刷掃

別墅

BKXmas勳章

sabun 發表於 17-8-20 15:10
什麼牙刷掃

28蚊,好用

別墅

BKXmas勳章

sabun 發表於 17-8-20 15:10
什麼牙刷掃

oh, 加唔到相比你睇,你上網search啦

男爵府

國民生產總值:9064

開心吸收勳章 BKXmas勳章

Shu uemura Petal 55真心好用,無粉痕,但貴!

大宅

國民生產總值:1580

BKXmas勳章

liuhl 發表於 17-8-20 15:24
Shu uemura Petal 55真心好用,無粉痕,但貴!

有冇相?幾錢?會唔會食粉?thx

男爵府

國民生產總值:6241

BKXmas勳章

Lam_lam_c 發表於 17-8-20 15:17
28蚊,好用
$28,請問在那裏買?

別墅

BKXmas勳章

cnc 發表於 17-8-20 17:24
$28,請問在那裏買?

兆萬下面

珍珠宮

國民生產總值:47100

2017勳章 BKXmas勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 2017媽媽節

回覆樓主

我覺得Shiseido嗰支perfect foundation brush幾好用!

侯爵府

BKXmas勳章

991129 發表於 17-8-20 17:54
我覺得Shiseido嗰支perfect foundation brush幾好用!

平頭那隻?

大宅

國民生產總值:3816

BKXmas勳章

...

想問下beauty blender洗幾多次先唔會再甩色?我洗左5次,已經有裂痕,但仲係甩緊色

男爵府

國民生產總值:6313

BKXmas勳章

991129 發表於 17-8-20 17:54

我都係用佢

珍珠宮

國民生產總值:47100

2017勳章 BKXmas勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 2017媽媽節

sabun 發表於 17-8-20 18:13
平頭那隻?

大宅

國民生產總值:3835

BKXmas勳章

回覆樓主:

sigma 平頭果枝 and shiseido 都ok
一大一細,睇你鐘意
real tech我買過有粉痕

大宅

國民生產總值:4927

BKXmas勳章

...

照片下面shiseido、kate不好用,太細,用幾次後有掃痕。反而上面everday minerals、莎莎買的平頭掃和牙刷掃、魚仔款都好幾好用。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:4927

BKXmas勳章

bb7 發表於 17-8-20 18:38
想問下beauty blender洗幾多次先唔會再甩色?我洗左5次,已經有裂痕,但仲係甩緊色
...

洗咗N次都甩粉紅色,又難洗乾浄!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎