用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

婆媳關係 今日: 8|主題: 25186

World class99

民房

國民生產總值:24

BKXmas勳章

我99一向都唔係隨和嘅人,我努力做好都無令佢當我係佢半個女。夠膽係我生bb前一個禮拜同我and my mom and dad 飲茶當面講話佢個仔以前好多女仔鐘意佢。又成日show off 話自己個仔有幾好。好似只得我 jup 到好籌甘。之前同c6一知道有孖bb 就通知99,佢想幫手我地都希望佢幫忙。我地問佢可唔可以湊b,佢一口答應過來住。生b前一個禮拜我c6同99講幫屋企買下野因為我個肚大到出唔到街比埋錢佢幫手買下野。點知每日早上 and lunch99都去街,無理過我。我生完bb,99又話呢度痛個度唔舒服,我mom都做所有野99仲同我c6投訴話我地當佢工人。我傷口好痛起唔到身,佢見到我甘掂行掂過話知我死。無話扶下我。又要求我地買張床比佢因為每晚瞓唔到(我地一早買左張sofa bed比佢,但佢話唔arm佢瞓),再唔系就book 間酒店房比佢。又話我地個bb浴缸唔arm佢高度又要我地買一個$1200方便佢幫bb洗澡。有一次佢終於幫下餵奶最過分佢知道大孖 poo poo都 繼續餵,因為佢唔想換,放低bb就算。UP 住 Pat pat 到我地發現。大孖pat pat已經紅左。我忍唔住都話99 你唔想換你可以話我地知bb poo poo, 我地馬上換。Up 住會點你知架!又向c6面前數我mommy 但對住我mommy笑笑口又話同我mommy 無計較。我mommy最盡心錫我對bb。我99好討人厭。以後最好唔好見!!! 佢知道自己唔想幫點解開頭答應我地???佢成日一日到黑都話佢d friend d 孫點點點,我地都已為佢恨孫恨都發顛我地先問佢。如果佢無想幫,我地會再想辦法嘛, 宜家搞到大家甘唔開心!!!佢都算係世界級!

王國熱話
擺酒結婚 點解好似有賣囡既感覺><
大家評下,我地婚姻係咪出現問題
老公獨自外遊
一齊多年 但一直未婚

伯爵府

國民生產總值:16834

BKXmas勳章

回覆樓主:

請神容易送神難呀?宜家99根本邦不上忙,仲要不停的向C6告親家狀?佢當自己是檢查官呀?宜家99仲要求你們買床俾佢睡?小心99從此常駐此地呀?快速送佢返歸啦?夜長夢更加多呀!

大宅

國民生產總值:2967

BKXmas勳章

叫佢走,然後自己媽媽黎住

子爵府

國民生產總值:11349

BKXmas勳章

回覆樓主:

佢係想入屋同玩孫,會湊只係你地既幻想

伯爵府

國民生產總值:16580

BKXmas勳章

回覆樓主

唔係湊就唔好應承,最憎放飛機嘅人,我99就係應承咗湊又最後一刻先放飛機,仲要事後當冇事對我指指點點.....

複式洋房

國民生產總值:145

BKXmas勳章

回覆樓主

可以叫自己媽咪黎麻?!

民房

BKXmas勳章

carmen619 發表於 17-8-20 18:28
可以叫自己媽咪黎麻?!

我都想呀。媽咪遲d返美國了。

大宅

國民生產總值:2312

BKXmas勳章

Sscm 發表於 17-8-20 19:01
我都想呀。媽咪遲d返美國了。

有沒有請工人姐姐,如無,快找定

民房

BKXmas勳章

feifei_baby 發表於 17-8-20 18:09
唔係湊就唔好應承,最憎放飛機嘅人,我99就係應承咗湊又最後一刻先放飛機,仲要事後當冇事對我指指點點.... ...

完全明白你處境!

大宅

國民生產總值:4622

BKXmas勳章

Sscm 發表於 17-8-20 14:44
我99一向都唔係隨和嘅人,我努力做好都無令佢當我係佢半個女。夠膽係我生bb前一個禮拜同我and my mom and d ...

有時99講就天下無敵,做就有心無力,所以對99嘅話千其唔好太認真

複式洋房

國民生產總值:273

BKXmas勳章

所有99都係用"幫手"既名義去入侵你屋企賴死唔走

民房

BKXmas勳章

美之選468 發表於 17-8-20 15:00
請神容易送神難呀?宜家99根本邦不上忙,仲要不停的向C6告親家狀?佢當自己是檢查官呀?宜家99仲要求你們買床 ...

用咩借口踢佢出大西洋?????

民房

BKXmas勳章

ycbbluvbb 發表於 17-8-21 00:04
所有99都係用"幫手"既名義去入侵你屋企賴死唔走

你都有呢d慘痛經歷?!

伯爵府

國民生產總值:16834

BKXmas勳章

Sscm 發表於 17-8-21 00:48

就話不忍心俾99辛苦,也不想其他親戚以為我們當99工人甘使(99成日話你們當佢工人甘使)唔想搞衰大家的關係,宜家決定請工人,所以不夠地方住,請99返去(不要留床俾99,以免佢得閑來做檢查官)

大宅

國民生產總值:1528

BKXmas勳章

Sscm 發表於 17-8-21 00:48
擺啲㾗粉係佢沙發床道哈哈Just jk, 老公幫你的話叫佢開口

侯爵府

國民生產總值:23299

BKXmas勳章

回覆樓主:

一早入黎炮下文
就唔會引狼入室了
其實佢咁樣唔係咁想湊
對你黎講都係好事
起碼小朋友第時唔會痴佢先

子爵府

國民生產總值:13154

BKXmas勳章

回覆樓主

JM你開錯咗個頭,既然有媽媽在到幫手就唔駛99黎啦,一屋有2個女主人已經夠煩,而家仲三個添,真系煩上加煩,而家易請難送啦!

別墅

國民生產總值:934

BKXmas勳章

點解你mami同奶奶都要係到? 因為孖b?
咁你c6點睇呢? 老公幫唔幫到你搞掂個99都好重要。

伯爵府

國民生產總值:19886

BKXmas勳章

回覆樓主:

佢唔想幫,又答應,係因為佢又想做好人又唔想付出,咪話幫,其實乜都唔願意做囉!
其實現實講,邊有咁多只係弄孫為樂呀,想玩,自然就會遇到需要幫手嘅時候,玩厭或污漕、哭鬧就丟埋一邊,等你想玩時就玩,你估個B真係公仔咩~自己作為朋友,都唔會袖手旁觀啦~
其實99咁現實,婆婆咁盡心,一定會有各自有果報,例如BB會比較痴婆婆,婆婆自然都會享受到天倫樂~

民房

BKXmas勳章

namnamnamlolo 發表於 17-8-21 09:13
一早入黎炮下文
就唔會引狼入室了
其實佢咁樣唔係咁想湊

你講得對哦!!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎