用戶登入

找回密碼 | 註冊

強烈季候風信號現正生效 - 資料由天文台提供
20oC.94%

義工

自由講場 今日: 488|主題: 938776

如只活到80歲算短命嗎?  

侯爵府

國民生產總值:20583

BKXmas勳章

我爸就80,但不幸中風了,有親戚話未80就中風如果去埋就太短命了,我覺得能活到80已很不错了,還算短命

leung2888    發表於 17-8-21 10:11

寶石宮

國民生產總值:439829

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2017媽媽節

sabun 發表於 17-8-20 15:08
我爸就80,但不幸中風了,有親戚話未80就中風如果去埋就太短命了,我覺得能活到80已很不错了,還算短命:ques ...

我覺得有80歲係不錯了

男爵府

國民生產總值:6006

BKXmas勳章

80已好長壽!

大宅

國民生產總值:4295

BKXmas勳章

80我覺得係長命呀!

寶石宮

國民生產總值:439829

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 2017媽媽節

我爸就80,但不幸中風了,有親戚話未80就中風如果去埋就太短命了,我覺得能活到80已很不错了,還算短命:ques ...

我父母都早走,我覺得自己唔會長命,依家已經過了我的半生了

大宅

國民生產總值:4295

BKXmas勳章

我如果活到80我自己覺得夠了!

子爵府

國民生產總值:13894

BKXmas勳章

健康地活到80歲,我很心足不再貪多喇

子爵府

國民生產總值:11294

BKXmas勳章

回覆樓主

真心:生命貴乎闊度唔貴乎長度

寶石宮

國民生產總值:313943

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

我覺得長命啦, 80都話短, 咁4-50果啲係乜

水晶宮

國民生產總值:66441

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 +3金熱血 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

男士80算長壽
假 如 愛 有 天 意

翡翠宮

國民生產總值:79450

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

80算長命

子爵府

國民生產總值:10565

BKXmas勳章

回覆樓主:

長命啦算,雖然宜家一般都長壽,但都要計埋身體狀況嘅

子爵府

國民生產總值:11305

BKXmas勳章

80好夠了....
最緊要健康行得走得...

子爵府

國民生產總值:10549

回覆樓主:

80都開始變得普遍,當然,仍然係健康就未能人人做到

象牙宮

國民生產總值:226113

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

未夠60就太短
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

用戶要求終止服務

國民生產總值:23095

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

我阿爺未夠60中風

最後84歲死

侯爵府

國民生產總值:20583

BKXmas勳章

龜精靈 發表於 17-8-20 15:21
我阿爺未夠60中風

最後84歲死

但我爸79 ,中風不能走動、不能說話,住老人院,時常出入醫院,好心up

水晶宮

國民生產總值:59201

2017勳章 BKXmas勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

長壽

珍珠宮

國民生產總值:46856

BKXmas勳章

回覆樓主

80好好啦。如果60retire 已經20年享受。

我呀公80中風,100歲先走。

伯爵府

國民生產總值:15170

BKXmas勳章

活過70已滿足.健康來,拍拍走(希望如此,不留負擔以給家人)
PS:家中四大長老都係輕鬆地走了.
世上千百萬人,不求別人幫助.只不求被惡攪已很感恩
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎