自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 QQ70 的帖子

收貨後有空就告訴我們安全否~
人有種共性,就是當自己正在進行的事情的合理性受到挑戰時,往往不能理性地思考,而是盡力去蒐集證據,提出質疑,試圖證明自己這麼做沒毛病.

我說的是我.

大宅

回覆 kayu_411 的帖子

咁要佢公司商業account啲人調去散客啦
人有種共性,就是當自己正在進行的事情的合理性受到挑戰時,往往不能理性地思考,而是盡力去蒐集證據,提出質疑,試圖證明自己這麼做沒毛病.

我說的是我.

子爵府

買過一梳妝鏡,發誓無下次。
貨不對辦, delay 又delay, 好快爛又發霉。
唔平仲衰過淘寶。

伯爵府

2024年龍年勳章

野人好索子 發表於 17-8-24 14:19
C啦,約左今個星期六送阿女張新床添!
*不過十年前係佢地買果個衣櫃又OK喎,希望今次無事啦!:sweat ...

5年前買過床,安裝順利,到而家都仲好好

大宅

回覆 Janicefin 的帖子

快爛又發霉咁大鑊

我說的是我.

大宅

回覆 pc2012 的帖子

希望今年都係。

我說的是我.

子爵府

BLACKYAN 發表於 17-8-26 11:29
回覆 QQ70 的帖子

收貨後有空就告訴我們安全否~
諗住下個禮拜打畀實惠安排9月中送貨, 點知實惠岩岩call 左我話聽日送貨, 因為新屋仲未ready 要9月中, 我都約定左個日子, 佢地話送貨前兩日會約實送貨時間, 希望順順利利

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

睇完你D圖, 真係幾滾喎~咁都交到貨既....好過份~!
我而家係實惠除左買紅蘋果系列, 其他都唔會幫襯,一係就去吉吉島既質素冇咁差.
不過都要睇咩牌子傢私

男爵府

crmg 發表於 17-8-22 19:54
回覆 BLACKYAN 的帖子

你好,我是實惠的客戶服務主任,見到你遇到不愉快經歷,真的十分抱歉。請問可否留下 ...

實惠玩埋bk咁堅?

CS最大粒個2個有冇改善先?
成日都唔覆客
真係以前都聽唔少呢d投訴

大宅

開心吸收勳章

BLACKYAN    發表於 17-8-31 16:18

男爵府

回覆樓主:

上年年頭搬屋
係實惠訂左3個紅蘋果衣櫃
準時送貨及安裝
禮貌好好的

咁短時間質素就有咁大落差

大宅

我已black list 佢好耐了, 前兩年, 我買了soft, 到送貨日都沒有人打電話來話送貨, 所以我打電話去客服, 他們說幫查下. 回覆我, 是沒有個個顏色的皮料, 所以沒有做貨, 我即話客服, 為什麼沒有皮料唔早些通知, 我可以改第二個顏色及我唔追你們, 你們都不通知,要我等到幾時. 最後我取消了訂單及退款. 去第二間買.

男爵府

回覆樓主

呢間店差到冇朋友...

我訂左張碌架床,唔平架,差唔多成萬蚊,但質素跟價錢完全不成正比

送貨時,床已經撞到甩咗油漆,佢攞樽白色油漆係咁以補下佢....

跟住本身話包清理紙皮箱,結果佢全部掉晒去後樓梯,一啲都冇包好,仲要成地煙頭,煙頭肯定係佢哋傑作,因為嗰時全層只有我哋入咗伙,我之後仲要幫佢哋執手尾....

結果不出九個月,張碌架床竟然見到支柱和床頭板開始裂開....

唯一好彩係同CS 講完,有上嚟整返,但呢間鋪,永不錄用

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我仔張床又係,三個櫃桶得一個無事,另外兩個一打張,半边都跌出黎,我老公收貨又無check……唉!
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

子爵府

回覆樓主:

嘩,真系都幾差勁喎

大宅

試過大約3年前去睇油壓床, 咁問sales張床既size啦, 點知佢話唔講得喎咁無size我點知夠唔夠位擺呀, 真係好奇怪

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

大公司都甘樣,難為我地D小市民要貼錢買難受

大宅

回覆 QQ70 的帖子

太好啦!最緊要有通知同有貨,不過記得檢查下,多檢查對雙方都好。搬家順利。

我說的是我.

大宅

回覆 gobaa49 的帖子

聽好多JM講如果實惠要買就買紅蘋果,

不過張床係老人家自己挑選,鐘意隻色波。

我要求不高,唔好突然爛整親老人家就好。

我說的是我.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

幫襯實X 真係會一肚氣架
想買張電腦椅$7XX, 在分店試好預備買, 但要滿$1000 才免運費, 見online shopping 買滿$800 可以免費送貨, 甘就再買多少少野湊夠數下單, 由14/8 成功下單, 說14工作天內送貨, 會早1日確認送貨時間.

好啦, 乖乖地等, 結果:
(1) 到送貨限期前兩天完全無收到電話......
(2) 個上網追蹤是沒用的......
(3) 熱線電話是沒有人聽的......

最後左搵右搵, 終於搵到再之前買野時有CS 覆我野的電話記錄, 打去原來是總機電話, 有專人聽架, 叫我留底姓名同聯絡電話, 估唔到1小時後真係有個客務打黎跟進, 了解成件事後說會跟進, 結果叫我等多2日, 31/8 會送貨了.
好啦, 尋日有客務call 我說今日 5-9 pm會送貨, 點知2:30 pm 收到電話話半個鐘至9個字內到. 唉! 即刻打回家通知屋企人唔好出街住, 要等等.

結論 : 買野買到甘唔愉快, 以後唔會再幫襯.

首頁

尾頁

跳至