用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.80%

義工

今日: 155|主題: 57997

請問照左第一次閃後

大宅

國民生產總值:1184

BKXmas勳章

大家會直接等到12周去政府Oscar / 私家抽血驗t21 ?
Or 中間(約10周)會再去私家照多次閃?

別墅

國民生產總值:620

BKXmas勳章

回覆樓主

我照完第一次照(8w)後,醫生話都穩定,可以到12w再照,咁我聽醫生講

別墅

國民生產總值:612

BKXmas勳章

sanhkchan 發表於 17-8-20 19:56
大家會直接等到12周去政府Oscar / 私家抽血驗t21 ?
Or 中間(約10周)會再去私家照多次閃?

我 8w 照左一次私家,叫我兩個月後先再去照。11w PWH 做OSCAR。但我分別 5w6d 同 7w5d 時因流啡入左急症 refer 去婦產科照陰超。

伯爵府

國民生產總值:15961

BKXmas勳章

可以留返11-12週出私家照(做t21時都會照)
T21 唔係驗晒基因, 所以照頸都係重有需要
即使t21 (正常), 但如大吉利事頸皮厚都可能有其他問題(可能要抽毛/羊水去睇)
如果一心做t21, 就唔駛做oscar
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎