用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 5267|主題: 927822

uber 越做越衰,仲加價  

大宅

國民生產總值:3263

BKXmas勳章

加唔少添

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

國民生產總值:297

回覆樓主

自從佢一叫車 就即過數
已無點叫

男爵府

國民生產總值:9701

BKXmas勳章

回覆樓主

我都覺搭uber不愉快嘅經驗比以前多
但唔覺得係佢內部愈做愈衰
而係外部,想同政府傾法例修正,又落閘,一方面又拉人,咁無論司機同顧客都盡量想少麻煩,唔搭啦

咁質素點會好?

但又唔見佢個主競爭對有有進步返爭一口氣。。。
苦了顧客

大宅

國民生產總值:3566

BKXmas勳章

Hoho417uk 發表於 17-8-20 20:23
自從佢一叫車 就即過數
已無點叫

其實無過數,佢地攞approval code ,hold 住個amount 驚撘完之後張card 過唔到數

大宅

國民生產總值:3942

BKXmas勳章

回覆樓主

有時街無車都會照叫⋯ 加價都無計。so far 服務好過的士好多⋯ 起碼唔使邊搭車邊聽受氣說話

大宅

國民生產總值:4205

BKXmas勳章

marbub 發表於 17-8-20 20:43
其實無過數,佢地攞approval code ,hold 住個amount 驚撘完之後張card 過唔到數

但好明顯個收費係比之前已經貴左,有時佢建議路線長啲,最後我行實際路線就算短左,佢都係收咗貴嗰個收費,但調返轉如果路程真係長咗時間多咗,佢就一定收貴嗰個新收費!
我尋晚先至坐過,真心覺得唔爽。
但奈何的士真係唔爭氣,上車話過海俾加$20都話要我行西隧先行過,我上車同落車嘅地方都係紅隧兩邊出口,真係唔明點解我要行西隧囉

珍珠宮

國民生產總值:31221

BKXmas勳章

加咁多!佢真係覺得的士已經冇人肯撘了!
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

國民生產總值:30962

BKXmas勳章

回覆樓主:

唔怕,呢度jm講,佢貴都會坐,唔會坐的士

公爵府

國民生產總值:28829

BKXmas勳章

回覆樓主:

我都唔會坐uber,試過有一次有不愉快經歷,但又廢事投訴,選擇自己唔坐算了

大宅

國民生產總值:1014

BKXmas勳章

回覆樓主

但係都好過比某d的士司機拒載

男爵府

國民生產總值:9074

醒目開學勳章 BKXmas勳章

我算經常坐的士,uber間中坐。呢期覺得的士大哥既態度好左喎!我之前都坐的士坐到嬲,但呢幾個月坐的士覺得整體感覺好左,有改善。係一過海就要人行西隧果度仲係無改善。(明明行紅隧一出就到,行西隧去到harcourt road咪又係塞)希望繼續有improve。

伯爵府

國民生產總值:15964

熱血勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

曾經uber 常客,都無叫一排了

複式洋房

國民生產總值:297

marbub 發表於 17-8-20 20:43

聽d uber 司機講 係因為之前比人玩得太多
叫左車 就到 就cancel

比錢先唔緊要
不過我通常叫過海車 佢就收緊西隧
但本人通常揀紅隧
之後 send幾次email 先退錢

男爵府

國民生產總值:8985

BKXmas勳章

Letitgo 發表於 17-8-20 20:20
加唔少添

近來好貴、無坐了
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

珍珠宮

國民生產總值:48979

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

無叫好耐了,貴左又成日無車

男爵府

國民生產總值:5963

回覆樓主:

男爵府

國民生產總值:8215

BKXmas勳章

D車越來越殘,成浸味,仲有試過無冷氣,少咗叫

琥珀宮

國民生產總值:152444

BKXmas勳章

Letitgo 發表於 17-8-20 20:20
加唔少添

最近坐過新嘅優質的士來回機場,ford 車,車身寬,可放4~5件大行李,好舒服。

伯爵府

國民生產總值:15930

大廚勳章 陪月勳章 BKXmas勳章

Hoho417uk 發表於 17-8-20 21:25
聽d uber 司機講 係因為之前比人玩得太多
叫左車 就到 就cancel

掉返轉頭,
我岩岩先俾3個uber玩完
機場攞完行李call車,
條友接左仲打埋電話黎confirm,
已為實食冇痴牙,
一家四口全速衝落停車場等佢,
點知見住佢黎到停車場閘口後取消訂單!
再call兩架都係咁!
等7-8分鐘見住佢就黎到都取消!
玩乜Q呀!
第四架先上到車!
嬲到呢!

男爵府

國民生產總值:7513

BKXmas勳章

回覆樓主:

我都有uber不愉快經歴幾次,而家改call的士,其實call車的士無咁衰
世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎