自由講場

跳至

首頁
12345...22

尾頁

男爵府

首先多謝各 jm 既禱告
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20237313

天父聽到了,佢安排左好多好多天使喺我身邊,得悉確診後第 2 日,我好慌,好怯,好迷,好摸唔清將來,雖然醫生亦都好好咁幫我嘗試喺網上搵關於貓哭症喺香港嘅 sharing group,好可惜搵唔到,太罕有,5 萬有 1 個,無家族歷史,香港所發生嘅案例真係唔多,醫生都同我講唔到究竟阿女將來條路可以去到幾差或者幾好,佢叫我嘗試聯絡外國嗰啲 sharing group ...

因為數據真係唔多,我前幾日同院牧講,我話我睇唔清條路,好難行落去,因為我睇唔到將來,我睇唔到可以點樣幫佢,因為上網睇嘅所有嘅資料都係好差嘅情況,院牧同我講,你求主呀,你同天主講我行唔到啊,你比指引我呀 ...

跟住冇幾耐,我就收到一個舊朋友嘅電話,原來佢真真正正接觸過香港有貓哭症嘅小朋友,佢同我講千祈唔好放棄,因為佢話情況並唔係我想像中咁差,佢話係要用多啲時間去幫小朋友做訓練,佢可能會比其他小朋友慢,但佢唔係做唔到,所以佢叫我唔好放棄,6 歲前係黃金治療期 ...

fishshum    發表於 17-8-21 10:18

男爵府

回覆樓主

然後我啲媽友又幫我問識唔識同時患有呢個症既媽媽,好讓大家交流下,慶幸佢幫我搵到一個,跟住我就諗,其實可以用媽媽谷既力量去搵同路人,就喺一整個 weekend ,我終於搵到好幾個同路人,佢哋黎自唔同嘅背景,唔同嘅年齡,同路人嘅媽媽分享,啟發左我好多,令我了解左更加多呢個病嘅影響,教識左我好多將來既面對,心理上既調節,等我可以作出準備 ... 我並不孤單 ....

仲有無數既有心人,你地既祝福,資訊,建議,代禱,我都一一收到,未能夠一一道謝,但真係衷心感激 ... 港媽真係好有愛 ...

天父派呢個小天使黎我屋企,佢喚醒左我,佢令我嘅信仰更加鞏固,佢令到我學識更加愛自己嘅小朋友,更重要嘅係,佢令到我全個家庭都凝聚埋一齊,天父覺得我既家會俾到阿女無限既愛 ... 無論你幾歲先識坐,識爬,識行,識講野,智商障礙去到低等,中等,或嚴重,我地都會帶俾你一個快樂既人生 ... 今日同哥哥講,你第時要照顧妹妹呀,哥哥話好呀,我地問咁點照顧呀,哥哥話佢眼訓時我抱佢落床,佢肚餓時我煮飯俾佢食,佢病時我推佢去睇醫生 ... 哥哥,媽媽多謝你 ...

感謝天父俾左咁多指引我,今日既彌撒,神父話「我是耶穌,請你不要怕」,「預到困難,天主必與你同在」,「信德救了你」,我知道我地全都係主既僕人,只要跟隨佢既旨意做就可以,佢會繼續帶領我地一家 ... 我唔祈求奇蹟,我只祈求主既繼續帶領,好讓一條漫長既路不會太難行

男爵府

回覆樓主

繼續需要你地既禱告加正能量

大宅

回覆樓主

Jm 你要加油 不要放棄 你就是女兒的支柱

子爵府

fxxaa82 發表於 17-8-20 23:28
Jm 你要加油 不要放棄 你就是女兒的支柱

加油

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

加油!
哥哥好抵錫!

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

樓主加油

男爵府

回覆樓主

祝福你同你個女可以開開心心,靠著治療有較好既預後

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

加油。無限祝福

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

天父保佑你們,祝福

水晶宮

回覆樓主

加油並祝福

子爵府

回覆樓主:

祝福你

子爵府

2024年龍年勳章

加油呀, 願主永遠都保守你和你的家人

哥哥好乖呀

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

願天父加力給你們,醫治妹妹!
媽媽你要加油呀!

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

加油!加油!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

一家人齊心,一定會愈來愈好
仔仔都好乖,好抵錫要照顧好妹妹呀
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

男爵府

回覆樓主:

祝福你們

伯爵府

回覆樓主

祝福
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

大宅

回覆樓主:

十分明白媽媽,我女兒亦出世後才知道患有隱性遺傳病,雖然知道將來她可能無法生育,但她一直是個十分堅強的孩子,所以我們一家人會繼續努力陪伴她渡過每一個手術及難關,願天父也慈愛地照顧你們一家

首頁
12345...22

尾頁

跳至