用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 5248|主題: 927821

大便有血

複式洋房

國民生產總值:386

小弟今年28好多年前試過大便出血 係擦PAT PAT個陣先見到有血.
大便正常 冇血 啡色
咁我睇過專科佢話我肛裂 我塞過D藥好番

但多年後 我近呢一星期又有呢個情況
我呢個星期日日都有得柯 但係佢大約有3到4日都擦到有小小血.
如果D屎大條D 我係會FEEL到個肛門位有小小痛同裂既FEEL.
有時唔柯屎個陣都有小小"很"....

我諗緊要唔要再睇多次專科 定觀察下先 ??????

P.S : 冇FAMILY HISTORY 同埋我未照過腸....同埋體重冇下降.

珍珠宮

國民生產總值:37537

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主

十個男人九個痔

複式洋房

回覆 廷廷媽 的帖子

咁要比醫生檢查下先知...我爸爸有架...咁我有都唔出奇...
不過佢真係好小血, 姐係擦一兩野就冇

同埋我爸爸係 成個屎塔都係血...

大宅

國民生產總值:2606

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

照下腸,真係痔,可以即時做埋

複式洋房

回覆 WingsBobo 的帖子

我上次係睇外科其實係咪睇外科? 定腸胃科?

希望冇野啦...但係我各得似係肛裂損所意出血..但唔肯定

上次醫生用D唔知咩鏡同我睇屎忽 睇到我肛裂

我驚腸有咩問題..

子爵府

國民生產總值:10915

BKXmas勳章

回覆樓主

咁多病...
會唔會心理問題

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:1020

rebornarmy 發表於 17-8-21 00:13
咁多病...
會唔會心理問題

複式洋房

回覆 rebornarmy 的帖子

我本身係有焦慮病的.我仲未睇精神科 但就不斷睇醫生...
一樣野完左又第二樣
唉...其實幾身苦
但我睇過幾個醫生 佢地唔太想我咁早食藥..

但有血係真的..唔係我作..不過可能成日將小事諗到好大擭...

大宅

國民生產總值:2606

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

Ivanyin 發表於 17-8-21 00:17
回覆 rebornarmy 的帖子

我本身係有焦慮病的.我仲未睇精神科 但就不斷睇醫生...
我早2個月照完, 我係搵腸胃科醫生, 外科係做手術, 你應該搵內科
我就係專科中心照, 一個鐘內走得, 但都8千幾.

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎