網購天地

跳至

首頁

尾頁

洋房

這間'晉越集運'新開約一年做吓呃秤!相隔10天同一件産品同一店買重量呎寸差兩公斤,做生意為甚麼不能老實些係要呃呃騙騙度至人與人不信任!叫跟跟多多直口又說我們不是貨倉旨收貨的,後答應跟遲遲沒答覆大家小心啦!
一般隔天可取自提貨'近來自取貨客多了倍多東莞至香港二、三天到港說海關查貨'查也不會三天吧!客戶說`晉越'要迫客派貨上門真激死!新開取点算0K前無生意支持吓他有生意又古靈精怪!用返前那間算期定定点根沒古靈精怪算囉!

大宅

qq668 發表於 17-8-22 13:46
這間'晉越集運'新開約一年做吓呃秤!相隔10天同一件産品同一店買重量呎寸差兩公斤,做生意為甚麼不能老實些係 ...
我都覺~經常都被收體積重...要再搵下有冇其他集運可以代替啦..

別墅

海關嚴左查貨遲左寄黎香港我覺得合理,但我都覺得而加好鐘意用體積,自重同體積相差0.4左右都用體積真係好煩
有無其他集運推介啊

大宅

回覆樓主:

我都一直用佢,而家都唔想用啦,貴到離譜

大宅

回覆樓主:

係呀,近排成日計體積重,都係時候要搵過另一間啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

同意...要搵下第2間....
Stay Hungry , stay foolish !!

複式洋房

qq668 發表於 17-8-22 13:46
這間'晉越集運'新開約一年做吓呃秤!相隔10天同一件産品同一店買重量呎寸差兩公斤,做生意為甚麼不能老實些係 ...

我都係一直用佢,送上門,而家都覺下下計體積,好貴,但轉邊間好呢?

大宅

我都用緊呢間, 有冇好介紹啊?

洋房

'晉越集運'新正策究绝哈哈
日後自取貨也是三、四、五天到港,送上門三天迫貨住送上門幸好貨以收,真鬼集運!
他新開絕對正常無呃秤客源多了就左呃右呃!
貨回來後度過跟他量確實他報大數,一般是長×濶x高加
大數乘必定有岀入他必着數多!
提醒:如貨在對方倉勿跟他爭辦除時被玩死無法先付運費收了貨再理論,原因他除時可說你的貨不能通関的你要寄回國內地址或自已上深圳指定地方交收如地鉄站車站等等收費4.5拾不等甘你就煩了!
這間(粵港集運)常用這招對客,你懷疑他呃秤(粵港集運)就多多直口不發港他又沒錯的真厲害!小心吧!

洋房

我也在抓集運!抓到大家通報吓啦!
一提的勿及太好評給集運也免為他們作宣傳無着數還要被集運呃秤,他們客多了必左呃右呃!寫'不過不失'、免強0K、慢了些'今次0k'下次快些啦'等等這類言評!是他們集運業行自己做成的,無辦法為有這應對,

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主

我覺得幾好喎,每次都係今日放工時集,第二日就送到上寫字樓,真係超快,係有些小呃秤,每件貨呃0.1-2kg, 但佢運費平,除首重外,續重都係4蚊,仲送到上寫字樓,有時運成十樣野都係20幾蚊,仲第二日就送到上門,我覺得好平,佢寫明超過30cm計體積,太大件而輕果d貨我就寄第二間,都ok喎。

ps. 我唔係打手

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

我都用開呢間,送公司12+4,有無邊間平過佢可介紹。

子爵府

我都係第一次用呢間
他秤左我D貨1.8kg
我自己秤過都係1.67kg
都吾算多左好多呀,可以接受

24號早上集齊D貨,28號晚收到信息到左自取點
可能中間打左風慢左D,下次試多次
WhatsApp 佢都會答你算是ok la

樓主你件貨連包裝盒查實幾長比佢計左體積重 ?

洋房

回覆 kittykwok385 的帖子

1.8kg 1.67kg以呃一公斤!首重12人币變首重16人仔現洭0.183,他就是首重12元每單呃一公斤補數變首重16人仔!12首重不要占占示喜他一定食硬你,買野越少越好如重量大有機可承,運費貴過物品很多也有真妹仔大過主人婆!其實很多集運做做吓一定古靈精怪所以很多集運做做吓死晒狗!
淘寶購物目的是平過舖面但被集運呃呃騙騙全失去淘購義意了!如被呃秤除時等同香港價錢而淘購還要付損失風險!我們用集運為有不停抓其他集運作後被用也好過被人當豬襟住搶,!講就講了自已執訕喇!抓好的集運未大家通報吓啊集運或网購出了甚麽事大家第一時間也會知啊!

洋房

回覆 amych 的帖子

你就醒目搵多幾間轉上上之策!我區暫轉來轉去得三两間包括順風其他較遠不方便,由其是住宅區送上門30元不等隨時個個司機收費不定根攞命!

子爵府

回覆 qq668 的帖子

真吾明你條數點計
1.8kg 同1.6kg 佢都係收我2kg運費架,有何分別 ?

當你首重12人仔,就算4kg 你首重都係12人仔架,吾會變16架
係續重會多左

我知有D集運會秤重D,等你績重多1kg 佢地又收多些

洋房

回覆 夏末 的帖子

回來你該沒抨過0.4好大機會他加上去又收多4元多謝!首重就不是12元了是16元人仔,0.4你也不會追究吧!表面首重平招客,客源多就做你世界

洋房

你又無講清楚!你好彩囉!同時你重量少吧!你幫襯這間多久?你試過買大件物品及十多廿公斤貨沒有!上我也提過貨越少越輕他就很難出古怪啊!你可買多些試試!

洋房

上也講了你該不常网購得得罪勿怪!
又查實包裝盒幾長幾闊不重要!重要集運老吾老實!查實你知道包裝盒幾長幾闊也沒用他長×高×寬其中一至兩边加一Cm數字隨時多了一两公斤8元人币港币10元多謝!被之前集運4.5公斤也試過喇後口同鼻拗買家輸硬!

子爵府

回覆 qq668 的帖子

吾好意思,我都係首次幫親呢間,\之前果間快過呢間,不過又貴過佢

同埋我好小買大件野就係怕計體積重
相信吾只你呢間會作大D

如果你搵到間老實D既,介紹下比我地
thx

首頁

尾頁

跳至