親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

Day 1

早上1120到樟宜機場,包車入新山 Lego hotel,唔塞車70分鐘便到。Check in 後未有房攞,去了隔離mall 食海南雞。跟住入 legoland 玩,玩到6點回酒店拎房,又再返回 mall 吃晚飯,今次吃泰國菜。

Day 2

早餐後便去 water park,人不多,玩到大約3點幾開始雷暴冇得玩便返酒店。臨出發睇螢火蟲前半小時便收到包車負責人話天氣不好,可改行程逛市中心或取消booking,我選擇了取消booking。自己再 搵 Grab 出Aeon mall,車費 RM 11 ,行過對面吃海鮮,叫了蛋黃蟹,避風塘炒蝦,香葱哈哈(大蜆),醬燒蘇東(魷魚),肉骨茶,白飯連3飲品,埋單SG 83,味道不錯,價錢抵。吃後返回Aeon mall再 Grab 回酒店,車費同是 RM 11。

Day 3

早餐後等包車返回新加坡,1030出發,1200已到酒店。今次入住 Royal Plaza on Scotts,意想不到的是可以即刻上房,房間夠大,一張king size bed & extra bed。酒店位置方便,行約300米便是地鐵站,樓下又有巴士站,食方面又多選擇。接著搭MRT去魚尾獅和 Garden by the bay。

Day 4

早餐於土司工房,吃後 call Uber 入 USS,車費 SG 10.2,準時10點入場玩,不算太多人,我囡7歲玩得好開心,合共玩了14個games。回程我們搭單軌返回vivo city,再轉 MRT 回酒店。

Day 5

早餐去吃亞坤,就在酒店對面的遠東大厦裡。Check out 放低行李後搭 MRT 去牛車水買林志源肉干和吃松發肉骨茶。時間也差不多要回酒店拎行李去機場,我們選擇搭MRT 去機場,車費 每人SG 2.5 ,大約半小時便到,雖然要轉兩次車,但每次都是同月台行過對面,不用上落 ,非常方便。另提提大家,安檢在臨登機前,如買含酒精飲品,他們會檢查的。

別墅

回覆樓主

請問樟宜機場包車入新山Legoland幾$呀?有冇包車資料?thanks

大宅

畀面勳章

celiaaaa 發表於 17-8-24 01:58
請問樟宜機場包車入新山Legoland幾$呀?有冇包車資料?thanks

已pm你

男爵府

回覆樓主

呢個行程好啱我,請問你搭咩機?係咪住legoland 酒店?官網book?有冇去睇螢火虫?謝謝

大宅

畀面勳章

joeypong 發表於 17-9-5 19:44
呢個行程好啱我,請問你搭咩機?係咪住legoland 酒店?官網book?有冇去睇螢火虫?謝謝
...

我搭SG 早上8點機,住咗legoland hotel 兩晚,我响 ctrip book架,話時話,酒店張床幾好瞓。本來第二日book咗睇螢火蟲,不過雷暴有雨,被取消了。

wcpcelia    發表於 17-9-6 09:40

男爵府

StrawberryBB 發表於 17-9-5 20:15
我搭SG 早上8點機,住咗legoland hotel 兩晚,我响 ctrip book架,話時話,酒店張床幾好瞓。本來第 ...

Ctrip 會平過官網嗰d連門票pkg?
睇螢火虫係同包車機場去legoland同一公司?

大宅

畀面勳章

joeypong 發表於 17-9-5 20:17

Ctrip 會平過官網嗰d連門票pkg?

我記得Ctrip係平過官網,$31xx 兩晚,另外門票在酒店 check in 時買 2 day combo ticket,大人 RM 245 小童 RM 195。
包車和睇螢火蟲係同一包車公司。

男爵府

StrawberryBB 發表於 17-9-5 20:47
我記得Ctrip係平過官網,$31xx 兩晚,另外門票在酒店 check in 時買 2 day combo ticket,大人 RM 245 小 ...

2day combo係兩日兩個樂園任玩?

大宅

畀面勳章

joeypong 發表於 17-9-5 21:03
2day combo係兩日兩個樂園任玩?

男爵府

StrawberryBB 發表於 17-9-5 21:10

唔該哂你

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx for sharing

男爵府

我也想要樟宜機場包車入新山Legoland包車資料~~thanks

大宅

畀面勳章

sadsam 發表於 17-9-6 12:14
我也想要樟宜機場包車入新山Legoland包車資料~~thanks

已pm

大宅

回覆樓主

可否pm我包車聯絡電話嗎?

珍珠宮

回覆樓主

想知包車資料呀唔該哂!

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

多謝分享

男爵府

我黎緊新年去包車好貴...........

大宅

回覆樓主:

請PM包車資料,thx

子爵府

StrawberryBB 發表於 17-8-22 17:32

Day 1

複式洋房

celiaaaa 發表於 17-8-24 01:58

我都想要包車資料唔該

首頁

尾頁

跳至