單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 chowqv 的帖子

原來係咁,我仲以為食重要好多,多謝妳提醒

子爵府

chowqv 發表於 17-8-30 12:56
呢個世界,做過先可以講得唔得。
唔好再沉係"小朋友一出世就無爸爸"呢個負皮中…諗下bb有呢個媽媽,足以頂 ...
請教,小朋友如問爸爸,應該點講可減到傷害最小,我2個小朋友就3歲,都有問過,我答返工。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

充裕 發表於 17-9-1 00:36
請教,小朋友如問爸爸,應該點講可減到傷害最小,我2個小朋友就3歲,都有問過,我答返工。 ...

人人情況唔同。我果個係不在人間,所以我照答。其他人,可能答,大家分開住。
不知所謂的乙陸!!!

水晶宮

迷失方向 發表於 17-8-31 22:59

原來係咁,我仲以為食重要好多,多謝妳提醒

好多媽媽,嘔到生,都係食得唔好。
只要你正常咁食,食唔落就唔好勉強,必要時,飲下奶,多d湯水…我佗阿仔,有3個係住醫院,都只係多咗一餐宵夜(2片包同盒奶)

不知所謂的乙陸!!!

複式洋房

回覆樓主:

樓主堅強~~我現在懷孕36週好快要生了,我都係一個人陀B,而緊決同亞B老豆分開,雖然佢都有電話搵吓我,但近排我發現佢應該有第二個女人,對我態度惡咗好多串咗好多,又冇拿拿熄電話(以前冇乜脾氣)男人真係賤~~~佢本身已經好多大話,但我有咗真係唔想落,大肚其間一直都係好後悔點解會遇到呢個人?!!但小朋友係無辜,佢宜家連之前講好每月3千共同照顧嘅錢都唔想比~~唉!!!

樓主你唔好介意,我覺得你另一半好大機會有第二個,不過你現在咩都唔好諗,要食野多休息,保重自己身體同養胎,起碼你仲有屋企人幫手日子會好好多~~add oil

複式洋房

回覆 黃小俙 的帖子

我會為佐BB好好照顧自己傢,妳都係啊,要堅強D!冇佐男人唔會死既,既然我地都決定生個B落黎,就一心一意為個BB打算,其他嘢都好閒,佢地有冇第個已經唔重要啦,既然係我地最需要佢地個陣唔係身邊不聞不問,咁之後都冇需要佢地啦

男爵府

月餅勳章

回覆 迷失方向 的帖子

一個咁樣既爸爸,冇左唔值得可惜。
單親一樣可以很幸福,雖然會辛苦D。

但好彩你有屋企人幫你,經濟都支持到。

最重要保重身體,好好照顧自己情緒,因為自己不開心,會影響到BB。

妳要加油!

複式洋房

回覆 christinetin 的帖子

多謝你鼓勵,我會盡我所能照顧好BB,彌補佢

水晶宮

迷失方向 發表於 17-9-3 20:53
回覆 christinetin 的帖子

多謝你鼓勵,我會盡我所能照顧好BB,彌補佢

唔好有"彌補"心態,只係你要做埋阿爸果份。
彌補好易變質,寵壞。
不知所謂的乙陸!!!

複式洋房

湊個小朋友真係好大學問,時間,精力,金錢就算唔使煩都仲有好多嘢學!希望我可以做到啦

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

add oil

別墅

我之前發現有左bb個刻但已經同男友分手了,當時掙扎了一段時間,到最後都選擇生下bb做單親媽咪,現在我囡囡已經5歲了,但我從來沒有後悔把她生下來,因為見到她一天天成長,以前所有辛苦都值得。今天我亦遇到我另一半,所以你一定要努力,加油

大宅

迷失方向 發表於 17-8-29 17:16
我地大家都係離過婚,佢有一仔一女,跟前妻,而我係覺得未可以俾到小朋友最好的生活條件寧願唔生,所以就算 ...

BB在你們做足安全措施之下也要出來,是天賜給你的!他將來會好錫你,好有成就的!
女人没有男人,真的唔洗死!加油!

公爵府

迷失方向 發表於 17-8-29 21:51
回覆 Waiwaibabyo 的帖子

多謝妳,而家心情平復好多啦,無論幾辛苦我都唔會放棄!只是可憐個BB未出世就已 ...

佢真係好冷血自己嘅bb都咁,叫佢俾多啲錢,最起碼叫佢俾撫養費

公爵府

hkvcar 發表於 17-9-22 08:28
BB在你們做足安全措施之下也要出來,是天賜給你的!他將來會好錫你,好有成就的!
女人没有男人,真的唔洗 ...

雖然講唔洗死,就係辛苦啲,但起碼要男方俾錢,冇俾佢咁好過

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

迷失方向 發表於 17-8-31 01:16
回覆 Liangbobo 的帖子

第一個,前夫係好好人好好心地,但性格唔夾同感情真係淡到盡頭先會行呢條路!希望唔 ...
但在媽媽立場要保留大家都理解,但自己能否處理到,呢個係非常長時間同現實問題,我地在綱上只幾隻字...支持你,實際你自己方面真真要想清楚,你自己家人有否相談過,如果只你一人之力量,就算把喇,你勿意氣風發甘生下來,呢個係好長好長計劃,而家真真........................冷靜想想.[如果唔中意我講法請勿生氣]

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

迷失方向 發表於 17-8-29 17:16
我地大家都係離過婚,佢有一仔一女,跟前妻,而我係覺得未可以俾到小朋友最好的生活條件寧願唔生,所以就算 ...
唔中意我講法勿生氣,請在呢度單親板慢慢睇下先,再決定...................喇.

複式洋房

hoganbaby 發表於 17-9-22 13:35
佢真係好冷血自己嘅bb都咁,叫佢俾多啲錢,最起碼叫佢俾撫養費
我預產期係今個月19號 即係距離而家仲有一個禮拜多D!唔好話要佢俾錢 還都無得還 呢兩日仲要俾我走😂事緣我有佐5個月個陣租個間屋加租加1000,所以我要搬,佢就叫我唔好租啦 搬去佢度,因為佢離佐婚,個媽又70幾歲住係老人院,而家一個人住緊500幾呎公屋三房兩廳,咁就搬佐去。之後就問我借佐原本我打算搬屋個四萬去公司週轉。點知7月22號搬去,8月9號已經開始冷戰,我係個陣已經話還返錢我搬走,既然你唔要個仔的話,我自己養。最後一路拖到而家無俾。今個月因為我預產期就到,我媽就過黎照顧我,黎前我都通知佢話還錢我搬,唔係我地咁嘅關係,我媽黎到都肉酸,最後當然無俾啦!但係我媽黎到第三日,個人渣半夜靜靜去關水制...拖到今日已經一個禮拜啦,日日追錢都唔還,又講埋出口叫我搬

複式洋房

回覆 20150618bb 的帖子

如果呢件事係早一兩個禮拜發生,我可以好似妳講咁考慮清楚自己是否有能力,恆心去挨呢20年最少,但我個時已經超過24週....

公爵府

回覆樓主:

男心變心起黎好恐怖,樓主加油

首頁

尾頁

跳至