家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問吓,我一叉電,電池就著了藍燈,平日是紅燈的。而且吸塵機不動呢!我買了兩個月,用了都冇10次咋!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

charlotte9627 發表於 17-8-29 23:54
想問吓,我一叉電,電池就著了藍燈,平日是紅燈的。而且吸塵機不動呢!我買了兩個月,用了都冇10次咋! ...
原本充電完成時是否會着藍色燈?正負零是甚麽意思?當你揾唔到人修而準備棄置的話,可通知我去取來試試免費修理,我估故障不嚴重。

侯爵府

charlotte9627 發表於 17-8-29 23:54
想問吓,我一叉電,電池就著了藍燈,平日是紅燈的。而且吸塵機不動呢!我買了兩個月,用了都冇10次咋! ...

可能係舊電死左,不過如你有少少電氣常識,可以 check 下火牛電壓的輸出是否正常。

如未過保養期,試下攞舊電同火牛返代理檢查同整,否則可能要買過一舊新電。

侯爵府

長者 發表於 17-8-30 13:26
原本充電完成時是否會着藍色燈?正負零是甚麽意思?當你揾唔到人修而準備棄置的話,可通知我去取來試試免費 ...

正負零係一個品牌名稱。日本品牌,內地生産。

侯爵府

crshk 發表於 17-8-30 15:41
可能係舊電死左,不過如你有少少電氣常識,可以 check 下火牛電壓的輸出是否正常。

如未過保養期,試下攞 ...

提一提你,香港代理買配件幾貴下,如有需要,可以係日本樂天買,價錢係香港三份一左右 (之前我買過)

伯爵府

crshk 發表於 17-8-30 15:43
正負零係一個品牌名稱。日本品牌,內地生産。
哦!原來如此。唔該曬!

大宅

明白,謝謝各位!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

請問好用嗎?諗緊呢款定dyson

大宅

15週年勳章

marbub 發表於 17-8-31 16:33
請問好用嗎?諗緊呢款定dyson
想知X2

男爵府

jennyww 發表於 17-9-1 14:53
想知X2

Dyson用左冇投訴

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

長者 發表於 17-8-30 13:26
原本充電完成時是否會着藍色燈?正負零是甚麽意思?當你揾唔到人修而準備棄置的話,可通知我去取來試試免費 ...

义時着紅燈 , 义好後着藍燈 。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

charlotte9627 發表於 17-8-30 22:20
明白,謝謝各位!

樓主 , 部機攪成點呀 。

大宅

我早兩個月喺友和買,依家拎咗去維修。部機都唔知幾時返!

珍珠宮

charlotte9627 發表於 17-9-6 19:26

整好後話我知係乜嘢問題吖 , 以防我部出同樣情緒時都知乜嘢事呀 , 唔該哂 。

大宅

複式洋房

charlotte9627 發表於 17-9-6 19:26

你好,想問你最後部機整左幾耐?維修費多少?
現在仍用緊嗎?
我尋日在千色睇到佢,好想買

伯爵府

夠輕, 都好用

男爵府

我都係友和買,用了差不多半年!暫時冇問題,以千五蚊來講算唔錯,除咗摩打同舊電,其餘Parts都可水洗!

別墅

咁快壞

男爵府

crshk 發表於 17-8-30 15:55
提一提你,香港代理買配件幾貴下,如有需要,可以係日本樂天買,價錢係香港三份一左右 (之前我買過)
...

同意,我都係香港買機,再在日本買配件,真係平好多,特別係瀘芯!
佢比DYSON來說,好處係輕好多,方便用。平好多。我係HKTV買,用左成年有多,暫未壞。而DYSON既吸力又的確勁過正負0少少。

首頁

尾頁

跳至