嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

女女兩歲幾想試下戒片,但吾知買變隻坐便兜兜比較合適,放系大人廁所板用,謝謝

回覆 skyho123 的帖子

Hello skyho123 ,小朋友 2-5 歲都係戒片階段,媽媽可以選擇顏色鮮艷、得意便兜兜、有扶手嘅設計令囡囡更有安全感。留意下囡囡咩時間去大小便,先俾佢著住褲同片適應左坐便盆先除去褲子坐,佢會冇咁抗拒架,亦要嘗試教BB要早D出聲講要去廁所。如果濕左片/瀨左都唔好鬧佢,而當成功去到就要多D讚賞同鼓勵佢啦相信佢慢慢就會做到。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

想生BB熱投

回覆樓主:

呢個正
有四個用法
又有聲
我阿b好like

大宅

回覆樓主

最好唔好用中間有支野嗰d
小朋友急起上來坐唔切

子爵府

買小童廁板直接加上去大人坐廁用最好。 
我經驗分享,之前大b 坐廁仔, train都要時間, 到train到之後返學就大wok, 唔肯去街廁所, 搞到又花一番心機時間train佢上廁板.

到細b醒啦, 一教就上廁所去, 係要放定張矮凳做腳踏(但矮凳bb都用得著所以唔好浪費)

除左唔使教兩次, 我覺得另一個分別係, 細b對去廁所既認知係好d.
即係去廁所係要去"廁所"入面, 唔似阿大咁, potty 4圍放都得, 就自己方便, 變左阿大之後又要花d時間去認知去廁所係要"忍", 忍幾耐佢又無idea, 要視乎廁所距離呀, 認知有尿意到急到賴又係咩感覺....

複式洋房

2只都要買, 都有用, 多數在次所加板給小朋友, 但洗手間有人時 就坐兒童果款

首頁

尾頁

跳至