醫護健康

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題, BB在15個月大開始發作, 睇左幾個出名兒童皮膚科醫生, 其中蘇醫生開了兩星期抗生素(因為太嚴重了, 成手水泡每晚無法訓教只好比佢服用), 兩星期後明顯好左8成, 醫生話如果番發再揸一星期類固醇唔好就要番去覆疹, 就係停藥身4日又出來了, 好心痛! 已經跟足醫生指引去護理, 但完全無用, 唔想要覆診, 一來睇一次要3800, 二來唔想佢再食抗生素! 咁細個BB, 楊醫生, 蘇醫生, 杜醫生都睇過, 請問有過來人睇好左嗎? 上網睇好難斷尾, 但咁細就咁好擔心影響佢將來生活! 去公園小朋友望到唔敢拖, 其他媽媽係地鐵or公園見到又問我Bb咩野事, 好想喊!

男爵府

會比其他人發現到唔敢拖?
為什麼會成晚訓唔到?好痕嗎?
有冇帶銀器玩泥膠?

男爵府

不如你比小朋友在有太陽時去海灘玩水。
當然要看住水疱有冇破,有傷口就唔好去了

複式洋房

銀器泥膠都無, 之前都有去沙灘, 但可能就係咁嚴重左, 岩岩睇完一個中環比楊XX更貴既, 食完曬個療程, 再跟足醫生既指示去護理, 情況好似開始受控了!

男爵府

2024勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

其實點解無端端會發作? 真係大人小朋友都辛苦!

首頁

尾頁

跳至