親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

[分享有禮] 廣島宮島大鳥居

去日本廣島, 一定去宮島睇嚴島神社大鳥居睇潮漲潮退
日本國寶之一, 宮島大鳥居建造於1168年
潮退可以步行至鳥居拍照近距離欣賞。
潮漲遠觀實在會覺得驚訝古時日本人係點諗到甘樣起一個鳥居?
宮島係日本三景之一實在當之無悸
宮島上住有好多好可愛和善嘅小鹿,不過謝絕餵飼!見到佢哋咁可愛,可能遊客會好想親近觸摸小鹿們...
不過如果佢哋惹到人類嘅氣味,鹿媽媽會因為小鹿嘅體味改變而認唔返自己隻鹿仔
所以大家千奇唔好摸佢地,唔係鹿仔就認唔返鹿媽媽

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

宮島夜景幾迷人

男爵府

chamomile 發表於 17-9-4 18:13

搭船去宮島,之後去埋岩國參觀錦帶橋。

子爵府

1928mickey 發表於 17-9-4 21:01
宮島夜景幾迷人

認同,真係幾靚。

wcpcelia    發表於 17-9-5 09:17

大宅

2023年兔年勳章

認同。
有時間可住一晚,享受晚上點燈。早上上彌山。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

景色真係靚

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

mamee 發表於 17-9-4 23:48
認同,真係幾靚。

冇打燈

大宅

宮島真係好靚

男爵府

畀面勳章

有冇酒店民宿推介?

大宅

andy.ma 發表於 17-9-7 18:10
有冇酒店民宿推介?

我住過一間近原爆既airbnb,日式3房超正,屋主又好人。

子爵府

andy.ma 發表於 17-9-7 18:10
有冇酒店民宿推介?
住過Viainn,喺正廣島站隔離,方便搭JR四圍去,唔貴

車站附近但要住好啲嘅有Sheraton 同 Hotel Granvia

首頁

尾頁

跳至