用戶登入

找回密碼 | 註冊

16oC.78%

義工

自由講場 今日: 2460|主題: 956235

跳至
熱帖大搜查---全民討論有「得分」

官方特派專員

國民生產總值:9308

2018勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 畀面勳章 BK Milk勳章

向來BK臥虎藏龍,猛人眾多,不時有精彩帖文討論,上至天氣預報,下至家頭細務,事無大小都有一眾國民熱烈回覆,資訊又快又齊全。

為咗鼓勵國民們繼續分享,國王特派「熱帖搜查員」,走遍各個版區搜尋高質熱帖,喺得到發帖者同意下,搜查員會將揀選嘅好帖,轉貼去親子王國官方Facebook專頁,令更多人可以接觸有關資訊;被選為熱帖嘅國民,仲可以得到貢獻生產力100分!至於貢獻生產力分數有咩用,同國民報料任務嘅詳細資料,就要留意下一階段嘅公佈喇!

記住,多啲發好帖,累積貢獻生產力分數,先儲先得,遲儲就係你損失!唔好再等喇,一於痴實BK論壇啦!

******** 行船爭解纜,熱帖我報先!*********任何最hit資訊、高質分享、爆趣話題,有成為本月熱帖潛質,都歡迎向熱帖搜查員報料賺積分!等你PM!

子爵府

國民生產總值:11146

2018勳章 開心吸收勳章 2017媽媽節

我有最好的人在心中.....

大宅

國民生產總值:3640

2018勳章

伯爵府

國民生產總值:16081

2018勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 2017媽媽節

琥珀宮

國民生產總值:185474

狗年勳章 畀面勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章

熱帖搜查員 發表於 17-9-5 10:42
向來BK臥虎藏龍,猛人眾多,不時有精彩帖文討論,上至天氣預報,下至家頭細務,事無大小都有一眾國民熱烈回 ...

伯爵府

國民生產總值:18854

回覆樓主:

幸福肥師奶

珊瑚宮

國民生產總值:107639

2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章

子爵府

國民生產總值:10200

2018勳章 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

伯爵府

國民生產總值:16912

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

伯爵府

國民生產總值:18979

回覆樓主:

珍珠宮

國民生產總值:46527

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

國民生產總值:9331

2018勳章

大宅

國民生產總值:3148

回覆樓主

珊瑚宮

國民生產總值:116001

2018勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

大宅

國民生產總值:1506

熱帖搜查員 發表於 17-9-5 10:42
向來BK臥虎藏龍,猛人眾多,不時有精彩帖文討論,上至天氣預報,下至家頭細務,事無大小都有一眾國民熱烈回 ...

大宅

國民生產總值:1815

翡翠宮

國民生產總值:80718

2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

侯爵府

國民生產總值:24367

畀面勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節

翡翠宮

國民生產總值:78686

2018勳章 狗年勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章

回覆樓主:

分用嚟做咩呢?

官方特派專員

國民生產總值:9308

2018勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 畀面勳章 BK Milk勳章

cindy618 發表於 17-10-1 20:58
分用嚟做咩呢?
不同種類積分可以有助會員加快升級用戶組!另外,早前王國教室就舉辦咗一個親子活動,可以用積分換取參加名額!

你可以參考返呢個已完結活動嘅相關連結,

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20350822&extra=page%3D1

想了解更多,就要留意住嘅王國教室討論區啦!
******** 行船爭解纜,熱帖我報先!*********任何最hit資訊、高質分享、爆趣話題,有成為本月熱帖潛質,都歡迎向熱帖搜查員報料賺積分!等你PM!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎