醫護健康

跳至

首頁

尾頁

大宅

近排經常性生唇瘡,每2個星期一次,好煩擾,成個咀都爛,要十日八日先好,搅到好難進食,有冇JM又系咁,又有什麽野可改善或預妨。。(emoji)

大宅

gungun516 發表於 17-9-7 09:07
近排經常性生唇瘡,每2個星期一次,好煩擾,成個咀都爛,要十日八日先好,搅到好難進食,有冇JM又系咁,又 ...

如果排除任何病症,可試吓維他命B 雜,長期食幾個月,再看看有冇進步。

大宅

Rowena 發表於 17-9-7 21:35
如果排除任何病症,可試吓維他命B 雜,長期食幾個月,再看看有冇進步。
...

Thx...

男爵府

近排經常性生唇瘡,每2個星期一次,好煩擾,成個咀都爛,要十日八日先好,搅到好難進食,有冇JM又系咁,又 ...

你一 feel 到佢好似要生,如覺痕同紅咗,就即刻揸適患療,有機會令佢唔生,就算生都會好得快啲
你去萬0屈人寺果啲藥劑部都有售的了

男爵府

2星期一次,又十日八日先好,你咪差唔多無停過?
我都有,但係想少D 發就唯有休息多D ,同埋啱啱起就搽藥膏囉

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

食維他命b 雜應該有幫助

男爵府

2018復活節勳章

我都有細生到大。 醫生話唔會斷尾。 低抗力一低就生

男爵府

2018復活節勳章

hudsonchui 發表於 17-10-28 16:33
食維他命b 雜應該有幫助

醫生都有甘講過(emoji)

大宅

回覆樓主:

多謝各位!现在好左少少、少發作了、不過說話小心d好、真系唔好再來、好驚了、食野又難、儀容又難睇。總之盡量早d休息、觉得一開始發就即搽唇瘡膏、減少發作(但作用不大、最後都会生)、希望真的不好再發....!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

gungun516 發表於 17-10-29 19:20
多謝各位!现在好左少少、少發作了、不過說話小心d好、真系唔好再來、好驚了、食野又難、儀容又難睇。總之盡 ...

祝福你,加油

大宅

回覆樓主:

充足休息都可以幫到你

首頁

尾頁

跳至