單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

分開左之後對方唔肯帶小朋友出嚟見爸爸,要爸爸比生活費考慮見對方,如果比生活費唔比見面可以點做

別墅

回覆樓主

同求

男爵府

回覆樓主

吾可以咁做。錢同探視權係分開的。吾俾贍養費 都可以探個仔,最多你去入紙追贍養費。法官講的

民房

heather1106 發表於 17-9-18 23:45
吾可以咁做。錢同探視權係分開的。吾俾贍養費 都可以探個仔,最多你去入紙追贍養費。法官講的
...

未離婚情況下喎

男爵府

Man。Wong 發表於 17-9-19 12:28
未離婚情況下喎

咁就吾清楚啦⋯⋯不過 始終係小朋友父母 因為錢而吾俾小朋友見,對小朋友黎講吾係幾好。

公爵府

heather1106 發表於 17-9-19 12:47
咁就吾清楚啦⋯⋯不過 始終係小朋友父母 因為錢而吾俾小朋友見,對小朋友黎講吾係幾好。
...

係囉,未離婚做到咁,唔好,對小朋友成長都唔好

大宅

Man。Wong 發表於 17-9-8 10:25
分開左之後對方唔肯帶小朋友出嚟見爸爸,要爸爸比生活費考慮見對方,如果比生活費唔比見面可以點做
...

其實樓主你又諗下。。點解男方連小朋友生活費都唔俾?生活費其實係小朋友最基本開支,分開就連生活費都無,法律上你有權見,資格上自問下。

(我唔知主角係咪你)

複式洋房

Man。Wong 發表於 17-9-8 10:25
...

其實我認為兩公婆唔開心,絕對可以分開,但要傾好小朋友所有事情。例如:生活費,探視權等等…
唔好將小朋友做人球, 將對小朋友嘅傷害減到最低。

民房

tracycheng1017 發表於 17-10-9 18:59
其實我認為兩公婆唔開心,絕對可以分開,但要傾好小朋友所有事情。例如:生活費,探視權等等…
唔好將小朋 ...

對方唔肯去傾唔肯去合作我乜都做唔到對小朋友傷害重大對大人嘅傷害,對方唔肯去傾俾錢又唔會大個細路出嚟比着你地會去點做啊

民房

tracycheng1017 發表於 17-10-9 18:59
唔好將小朋 ...

我係男方被趕走女方係佢自己屋企廣自己大把錢養得起所以我冇比生活費即過咗四個月之後要求可一次性比生活費同埋依講緊係之前四個月要一次過比晒生活費追討幾萬
而家講緊係俾錢小朋友二對女方唔肯帶個小朋友出嚟攞個女小朋友來做藉口要求男方淨係俾錢二冇得見玩一藉口就話小朋友唔想見到個老豆啊你教我點做呀

複式洋房

Man。Wong 發表於 17-10-10 19:11
我係男方被趕走女方係佢自己屋企廣自己大把錢養得起所以我冇比生活費即過咗四個月之後要求可一次性比生活 ...

大宅

畀面勳章

我就係上個月發現左佢出軌,帶左小朋友返娘家,條友冇電話,咪都冇講,只係俾左生活費小朋友,之後,就不問不聞

大宅

回覆 magicmama 的帖子

肯俾生活費咁好 要拍手呀

大宅

我個個賤人沒有俾錢小朋友... 見同唔見..我唔知道賤人CARE 唔 CARE

首頁

尾頁

跳至