想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

YD1126 發表於 17-10-2 20:55
恭喜哂。。。。。

有d野係要女人先明白,女人會諗得長遠d,但男人要迫到埋身先知驚~~

多謝!

其實我都遲plan,因為之前老公真係窮,我唔想生一個出黎加重佢負擔,所以話唔生。

到衣食尚算無憂時,先發現想生原來咁艱難中學上性教育講啲唔講啲,講到好似一結合就會有,原來呢個係有時限架,早啲講埋丫嘛!

洋房

misssheep 發表於 17-10-2 21:01
多謝!

其實我都遲plan,因為之前老公真係窮,我唔想生一個出黎加重佢負擔,所以話唔生。

哈哈。。。係啦,仲有d食物又會影響懷孕嘅機會,唔係備孕都唔會了解。。。。我連我最愛嘅咖啡都即刻戒左。。。。但只係我老公唔配合。。。。我都打定輸數,唔想次次都同佢嗌交!!

大宅

YD1126 發表於 17-10-2 21:09
哈哈。。。係啦,仲有d食物又會影響懷孕嘅機會,唔係備孕都唔會了解。。。。我連我最愛嘅咖啡都即刻戒左。 ...

咖啡奶茶凍飲戒咗好耐,但今個周期下定決心放棄就無再戒,想飲乜就飲乜,食乜就食乜。我仲飲咗5-6日凍奶茶。

我同自己講:3年⋯⋯我真係受夠喇,唔玩喇!

我哋下決心到換樓,因為唔洗再就住大肚唔好搬屋等禁忌。

點知⋯⋯世事就係咁玄妙,買咗樓3星期,今個周期就

大宅

YD1126 發表於 17-10-2 21:09
哈哈。。。係啦,仲有d食物又會影響懷孕嘅機會,唔係備孕都唔會了解。。。。我連我最愛嘅咖啡都即刻戒左。 ...

我建議你打輸數唔好諗,搵其他嘢忙。咁樣壓力細啲,反而可能中。

洋房

misssheep 發表於 17-10-2 21:15
咖啡奶茶凍飲戒咗好耐,但今個周期下定決心放棄就無再戒,想飲乜就飲乜,食乜就食乜。我仲飲咗5-6日凍奶茶 ...

哈哈,咁樣好好丫,做到哂你地想做嘅野。。。。幾時都係順其自然係最好嘅~~

希望我地都可以承接你嘅好運。。。快d有好消息啦~~

洋房

misssheep 發表於 17-10-2 21:41
我建議你打輸數唔好諗,搵其他嘢忙。咁樣壓力細啲,反而可能中。

我根本係。。。。老公好少同我行房,就算諗都冇用。。。佢日日都話攰,就算我request佢都會話我唔體諒佢,所以我一直都打定輸數。。。。

大宅

YD1126 發表於 17-10-2 21:47
我根本係。。。。老公好少同我行房,就算諗都冇用。。。佢日日都話攰,就算我request佢都會話我唔體諒佢, ...

咁有無諗過做IUI?去到lab,佢自己diy就得!又唔洗隔日做咁多次。Natural IUI,唔洗打針,度到排卵,男方交精,洗精(可以唔洗)擺入去就掂,唔累的,價錢也不貴,同埋幾接近自然。不過成功率就當然不高,高過自然少少架咋!

不過如果男人覺得自己「好掂」,好重視「自尊」,又無視女人既年齡限制就唔work喇!

要自然又唔行房,又唔想人工的話,就真係有點難搞了!

大宅

YD1126 發表於 17-10-2 21:47
我根本係。。。。老公好少同我行房,就算諗都冇用。。。佢日日都話攰,就算我request佢都會話我唔體諒佢, ...

你老公係藍領,做體力勞動工作?唔係既話就應該係腎氣不足。佢有無失眠?

我老公以前又係咁,勁早瞓,假期又話累瞓成個下晝,總之成日累成日瞓,瞓完都累。又醒瞓,夜晚會失眠同有夜尿。用小米手環度睡眠,原來佢好少深睡。樓上講果兩隻丸我哋都買過,佢食食下唔食。捉佢去睇中醫,又係睇睇下唔睇。

最後佢去咗健身(只係練返少少肌肉,唔係筋肉人果種)。健完身倒頭大睡,睡得香甜,不再瞓晏覺,健康咗,應該精子質素都好咗。

而我,其實腎都虛,但我瞓得ok 。食咗中藥加本身個長期病差唔多好,休息多咗,終於都ready了。

洋房

misssheep 發表於 17-10-2 22:20

佢一直都係做體力勞動嘅工呀。。。。未結婚前都同居左半年,都唔會聽佢日日講話攰,放假都會周圍去下,但婚後就唔想郁,無時無刻都話攰,放假連去街都唔想。。。。因為同家人同住,放假我總會想出去拍下拖,2人世界下架ma~~

大宅

YD1126 發表於 17-10-3 10:36
佢一直都係做體力勞動嘅工呀。。。。未結婚前都同居左半年,都唔會聽佢日日講話攰,放假都會周圍去下,但 ...

追女仔就上月球都唔攰啦,結咗婚就唔同。

別墅

mrmrsYY 發表於 17-10-1 17:02
係呀........... 呢個POST真係令我好有同感呀 /_
成日食檸檬, 搞到好似我好有需求咁...
我同C6好少行房, ...

Same here...灰C6成日話好攰,do唔到,但又話好想要bb....上個月計好哂排卵,諗住ok,點知佢竟然話太攰,最後錯過左有咩方法可以令佢無咁攰?

男爵府

回覆樓主

我老公之前都成日好累 林池池咁 我同佢睇中醫 食左中醫佢晚晚都話要

男爵府

misssheep 發表於 17-10-3 12:33
追女仔就上月球都唔攰啦,結咗婚就唔同。

大宅

33154 發表於 17-10-4 08:21
我老公之前都成日好累 林池池咁 我同佢睇中醫 食左中醫佢晚晚都話要

嘩,咁勁!

複式洋房

misssheep 發表於 17-10-2 21:15
咖啡奶茶凍飲戒咗好耐,但今個周期下定決心放棄就無再戒,想飲乜就飲乜,食乜就食乜。我仲飲咗5-6日凍奶茶 ...
哇你戒左咖啡奶茶凍飲3年??????????..... 好有恆心... 你個story好勵志呀, 好多人都話唔諗咁多、放鬆d會容易d有... 但我唔知點知到
先生丁丁數量少.....
我今個cycle第一次食排卵藥, 之後要跟醫生建議的日子, 隔日dodo五次
點知我先生只係配合到2次... 第3次佢話心情唔好唔do (<- 屋企有事, 所以係真唔開心, 唔係講大話)
但我好絕望.......................
點解!!!!!!!!!!! 點解跟schedule都唔難... 之前已經成日係咁...
總有唔同的原因、情況 (攰呀、腰痛呀、) 而令我地不能順利dodo..................
我不停自我安慰, 算啦, 唔緊要啦, dodo又唔代表會中!! 根本我地就唔可以自然懷孕ga la...
講講下我就係度喊, 覺得自己好慘, 先生唔肯配合, 食左藥都浪費左啦!!!
其實跟住先生見我唔開心, 第2晚想補飛話同我dodo, 但到我心情好down好絕望, 點解要dodo搞到好似係我拉牛上樹咁..................................

複式洋房

呢個中醫開左d咩藥...............

男爵府

mrmrsYY 發表於 17-10-4 16:17
呢個中醫開左d咩藥...............

佢開好多包藥粉架 生仔同生女唔同的

大宅

mrmrsYY 發表於 17-10-4 16:15
哇你戒左咖啡奶茶凍飲3年??????????..... 好有恆心... 你個story好勵志呀, 好多人都話唔諗咁多、放鬆d會容 ...

如果自然唔得試下人工,俾得到錢既話,1條蟲蟲都有得搞。

同老公傾下,睇下佢係唔係真係想生。

我個情況係老公唔戒口,但佢又會主動用app紀錄我排卵,只係我份工實在太忙,有時攰到返到屋企頭好痛好痛,忙到個程度係中醫講「積勞成疾」,有幾次真係拒絕咗佢。

今年我鼓起勇氣向公司提出減工作量,否則辭職,好在公司肯減。我提出呢個要求,想生仔係其次,最重要係保健康,保命。我之前真係多嘢做到入廠。

認真同老公傾下,可能佢哋做到病咗,自己都唔知。

男爵府

畀面勳章

晚晚都話要??請問邊位醫師咁厲害?我唔貪心,c6淨係我排卵嗰幾日想do就ok了
hohohohooooooo

男爵府

mrs.huihui 發表於 17-10-5 13:13
晚晚都話要??請問邊位醫師咁厲害?我唔貪心,c6淨係我排卵嗰幾日想do就ok了
...

Pm左你 希望幫到你(emoji)

首頁
12345...6

尾頁

跳至