用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 4707|主題: 955908

有無頸椎胸椎問題或已康覆既JM分享下

大宅

國民生產總值:1669

你地既頸椎問題會引黎咩問題?我頸椎變直有頸痛,頭暈頭痛,手痺,牙骹痛,有時個腦好以缺氧咁好眼瞓。胸椎移位有肩背痛,胸口痛,呼吸困難。睇左好多次脊醫,針灸,復位之後又移過,問題無乜解決到,好灰心,你地醫左幾耐有無好轉到?

子爵府

國民生產總值:12106

Charishaha 發表於 17-9-11 21:01
你地既頸椎問題會引黎咩問題?我頸椎變直有頸痛,頭暈頭痛,手痺,牙骹痛,有時個腦好以缺氧咁好眼瞓。胸椎 ...
之前見過啲帖,話可以睇骨科;
骨科係西醫,係正統醫療體系,脊醫並唔係正統醫療體系,屬另類療法。

大宅

國民生產總值:1001

回覆樓主

請分享!求頸椎復完的JM 分享

大宅

國民生產總值:3367

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

年頭頸痛,手痺及痛,去睇骨科照出來是頸椎變直,有小許退化及骨刺,在骨醫裡做物理治療加食葯1個月都唔得,後來朋友介紹做推拿拔罐浸腳,推了個幾兩個月,沒有痛了,只是頸很容易攰,又在淘寶買了艾條自己做下艾灸舒緩,現在可以話係好番。

大宅

catcat_22 發表於 17-10-16 00:06
年頭頸痛,手痺及痛,去睇骨科照出來是頸椎變直,有小許退化及骨刺,在骨醫裡做物理治療加食葯1個月都唔得 ...

可PM 我推拿資料嗎?

大宅

國民生產總值:1915

年頭頸痛,手痺及痛,去睇骨科照出來是頸椎變直,有小許退化及骨刺,在骨醫裡做物理治療加食葯1個月都唔得 ...

請你pm我那裹做推拿

侯爵府

國民生產總值:22825

回覆樓主:

換枕頭

複式洋房

國民生產總值:272

回覆樓主:

有好轉
好左好多
但唔係完全好返
而家都仲睇緊肌骼科

自己改善姿勢
而家仲上埋堂拉筋
唔好成日dup低頭睇野

大宅

meowmi722 發表於 17-10-17 00:15
有好轉
好左好多
但唔係完全好返

請問妳睇什麼醫生好轉?

大宅

國民生產總值:1392

回覆樓主:

我之前都有頸椎變直,會頸痛,有少少頭痛,同埋覺得好攰,睇咗個復位師好返 ,但復位師提醒我要做多啲拉筋動作 ,唔好成日低頭玩電話,因為就算同你移返位但自己不良姿勢亦會令佢再次走位,所以自己平時生活習慣好重要,能夠改善壞習慣,久唔久又去做下復位當保養,而家暫時我都冇乜大問題

子爵府

國民生產總值:11471

2018勳章 畀面勳章

想要推拿資料pm我

大宅

國民生產總值:1069

2018勳章

只是頸椎變直, 冇突出?請問是那位推拿師父, THX

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎