想生BB

跳至

首頁
45678...13

尾頁

男爵府

回覆 NanL回覆 NanLing 的帖子

我也是带5夠人仔,所以又要上多次,在此提醒姐妹们如果初診系同46一斉上去就帶夠7千人仔,因为佢地5收咭又5收港紙既

複式洋房

JoCh 發表於 17-9-25 05:16
E.....我无空腹就抽血既......

因為其中一樣要驗血糖,一定要空腹,之後我覆驗促甲狀腺素,醫生都話要空腹

複式洋房

JoCh 發表於 17-9-25 05:22
回覆 NanL回覆 NanLing 的帖子

我也是带5夠人仔,所以又要上多次,在此提醒姐妹们如果初診系同46一斉上去 ...

現在我每次都帶6~7千人仔,上次覆驗,C6要食藥,D藥都3千幾人仔呀

複式洋房

NanLing 發表於 17-9-25 08:30
現在我每次都帶6~7千人仔,上次覆驗,C6要食藥,D藥都3千幾人仔呀

你老公因咩事食藥?仲要咁貴!

複式洋房

Clara1415 發表於 17-9-25 11:19
你老公因咩事食藥?仲要咁貴!

精子唔靚仔,一種是成份是中藥的藥丸,另一種西藥似維他命,一個月份量...食到我抽卵為止

複式洋房

回覆樓主:

昨日上左去覆診咁岩M的第一天,先上去五樓免疫科,抽血,兩小時先有報告,之後見免疫科醫生...所以如果大家要上午知結果,就要早點上去抽血,如果唔係就要等下午先有結果...

之後返四樓找姑娘,諗住見醫生,點知姑娘話要免疫科批准,先可以開始促排...唉...只好等驗血報告再見醫生先知下一步,希望可以開始促排啦...

等左大約個半鐘,有結果,回覆正常(因為食緊藥,要食到生為止),免疫科醫生話可以開始促排了~

之後去返四樓找姑娘,以為有得見醫生,點知姑娘話醫生定好方案,長方案,m第3日B超,開檔交按金,排卵後7日B超打針...

其實我唔明點解用此方案,不過明天再上去,到時問下醫生。

大宅

NanLing 發表於 17-9-28 08:47
昨日上左去覆診咁岩M的第一天,先上去五樓免疫科,抽血,兩小時先有報告,之後見免疫科醫生...所以如果大家 ...

請問多唔多人睇,洗唔洗等好耐?

複式洋房

Whoiling 發表於 17-9-28 10:47
請問多唔多人睇,洗唔洗等好耐?

如果一至五早上,七點至十點半前就好多人,大約十點半後d人開始走,下午我就唔知,不過如果你要做任何檢查都要早上去到。

星期六未上過去,所以唔知

星期日人上午,超超超多人,到12點都好多人。

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主:

今日m到第3日,8點前上到去,先驗尿,跟住去交萬五開檔,之後排B超,好多人等,8點半開始照,等左15個,入到去超,醫生話照到未得,所以不能開藥。過兩日再上去照...唉...好無奈...

原來未到促排,不是胡醫生照,係其他醫生跟,我今日又知多樣野。

複式洋房

回覆樓主:

各位有經驗的JM,其實係咪一定要8點前去到排隊照?因為真係太早,要零晨五點起身

複式洋房

NanLing 發表於 17-9-29 18:28
今日m到第3日,8點前上到去,先驗尿,跟住去交萬五開檔,之後排B超,好多人等,8點半開始照,等左15個,入 ...

照左未得,係邊方面未得?

複式洋房

Clara1415 發表於 17-9-29 18:38
照左未得,係邊方面未得?

內膜未脱落,所以要再上去

複式洋房

NanLing 發表於 17-9-29 18:44
內膜未脱落,所以要再上去

長方案好似係第7日才上去b超!

複式洋房

NanLing 發表於 17-9-29 18:30
各位有經驗的JM,其實係咪一定要8點前去到排隊照?因為真係太早,要零晨五點起身
...

應該可以遲少少,因为今日本身叫我8點B超,但係要抽咗血先,我抽完血都8點半先攞籌,不過都等到差不多10點,

複式洋房

Clara1415 發表於 17-9-29 18:47
長方案好似係第7日才上去b超!

將紙係咁寫,但姑娘劃左叫我M到第三天上去

複式洋房

mon127139chiu 發表於 17-9-29 18:51
應該可以遲少少,因为今日本身叫我8點B超,但係要抽咗血先,我抽完血都8點半先攞籌,不過都等到差不多10點 ...

我今日照完9點走得,仲趕到11點返到公司,請少兩個鐘假

大宅

回覆樓主:

我都想分享下,大家互相支持,撐住!
我今日抽左卵子了,抽左28粒,全麻!
抽完覺得好辛苦,因為我排最後,做完已經11點半了,抽完個肚好脹好脹,痛(不是大痛,能忍受),但我2點左右頭暈想嘔,最後嘔左就舒服些,但可能嘔晒d水,所以無乜尿,到5點先得200ml尿,照b超,已經有小小腹水了,醫生就要求我留院觀察,並且不斷食肉,食多d肉,飲多d水,我下午4點開始到而家9點,食左一盒雞一盒蝦,而家食緊一盒魚,從未試過食得咁辛苦,醫生護士每次見我就叫我努力食。

複式洋房

魚蛋仔 發表於 17-9-29 21:19
我都想分享下,大家互相支持,撐住!
我今日抽左卵子了,抽左28粒,全麻!
抽完覺得好辛苦,因為我排最後,做 ...

加油呀,28粒好多,你要好好休息呀,你因為麻醉藥過所以嘔係正常,你可以食多d蛋白,魚,蛋白質有助減低ohss,另外飲多d水,幫助去腹水...

大宅

NanLing 發表於 17-9-29 21:51
加油呀,28粒好多,你要好好休息呀,你因為麻醉藥過所以嘔係正常,你可以食多d蛋白,魚,蛋白質有助減低oh ...

係呀!而家食到我想嘔咁滯,未試過一日食咁多肉,及未試過飽到上心口都仲不停食

首頁
45678...13

尾頁

跳至