用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
14oC.55%

義工

自由講場 今日: 5420|主題: 944063

請問有無60歲前後嘅前輩?

大宅

國民生產總值:1259

BKXmas勳章

上bk咁耐,覺得呢度嘅jm都係20-50幾之間嘅年齡層,突然間想聽下60歲前後嘅前輩分享下自己嘅人生經歷。有幾個問題想請前輩們分享一下

1. 人生中覺得自己做得最正確嘅事情/方向

2. 人生中覺得最後悔嘅事情

3. 人生中最不可思議嘅事

4. 人生中最快樂嘅事

5. 曾經以為好正確,但後來完全推翻嘅信念/態度

6. 人生中覺得最浪費金錢嘅事

我相信60歲後人生會有不同嘅體會,所以好希望聽多啲,感謝前輩們無私分享

象牙宮

國民生產總值:228214

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

buybuybuy 發表於 17-9-14 03:29
上bk咁耐,覺得呢度嘅jm都係20-50幾之間嘅年齡層,突然間想聽下60歲前後嘅前輩分享下自己嘅人生經歷。有幾 ...

應該有架,5x歲。

我唔係,不過每個人際遇唔同,亦可以時勢做英雄,佢既年代可以,而家亦未必得
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

瑪瑙宮

國民生產總值:142421

BKXmas勳章

上bk咁耐,覺得呢度嘅jm都係20-50幾之間嘅年齡層,突然間想聽下60歲前後嘅前輩分享下自己嘅人生經歷。有幾 ...

60歲前?
50+ 不是60前?
由于參加不同活動, 好多30--- 60+人士。
20-30 極少, 求學, 初入社會者, 多數有超多節目。
會少參與社区活動。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。愛理性交流討論。 *本人文化水品有限, 無法與公主/ '衣来伸手,饭来张口者,喜批評, 而無建設性' 交流溝通。 你永遠是對的。。。

男爵府

國民生產總值:6716

BKXmas勳章

年紀大,老眼昏花,樓主咁多條想知道嘅問題,我都好想一一回應,但要寫好多字喎,眼好攰㗎,所以唔寫la

大宅

國民生產總值:1259

BKXmas勳章

laiyee6121 發表於 17-9-14 15:58
年紀大,老眼昏花,樓主咁多條想知道嘅問題,我都好想一一回應,但要寫好多字喎,眼好攰㗎,所以唔寫la:ha ...

鍾意答邊條就答都得嘅

男爵府

國民生產總值:6716

BKXmas勳章

buybuybuy 發表於 17-9-14 17:28
鍾意答邊條就答都得嘅

唔嫌我年紀大,我們做個朋友,一一話你知吖,寫字要寫好多有d好難表達㗎

伯爵府

國民生產總值:18878

BKXmas勳章

人差吾多又或者過60,心態有無改變,因為有D人嘅雙親已經離世

伯爵府

國民生產總值:19010

BKXmas勳章

我都想聽下

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎