興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

https://www.dxomark.com/2017-sma ... -good-never-before/

唔使估估下,一眼見晒。

禁止訪問

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我也經常到該網站。對重質素的人購買拍攝器有參考價值的

子爵府

panda361 發表於 17-9-14 07:04
https://www.dxomark.com/2017-smartphone-cameras-as-good-never-before/

唔使估估下,一眼見晒。 ...

雖然網上好多評測都話htc u11拍攝係最好, 但自己親自測試過就覺得HTC鏡頭真係唔算最好, 只可以講話係最好嘅嗰堆, 反而今次試咗三星note8, 真係俾到一種驚喜我, 不過話說回來,買手機除了質素之外,價錢亦非常重要, 如果htc u11賣4000,三星Note 8賣7500,我會買htc

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

u11影相太快,快到影完都唔知

珍珠宮

2024年龍年勳章

其實,頂級機,部部差唔多。

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

panda361 發表於 17-9-16 22:57
完全不同意。仲以為你係愛影相的人。講出呢番話真係令人失望。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆 MandyT1 的帖子

我唔想hurt到人。

子爵府

oceandeepsea 發表於 17-9-16 19:21
u11影相太快,快到影完都唔知

htc U11在背光影相之下都係黑蚊蚊,Htc ultra 簡直係重災區,u 11好小小, 但一拍賣G6簡直係兩個世界,G6在背光下還原度最高,而且所有色準非常之好,HTC在影鮮黃色會變咗暗黃,U11個鏡頭背光下影出嚟連華碩雙鏡頭 嗰部機都赢佢,所以什麼網上評測都係算吧啦,自己試完之後就知道個鏡頭真係唔算最好

我反覆影咗大概六至七張相,不斷咁試同時用三部機,G6,u11同埋華碩嗰個雙鏡頭,反覆測試U11影出嚟黃色都係變咗暗黃色, 其餘兩部影出嚟都係正常,好在那個店放U11 demo機位置係背光,可以比我試到呢個嚴重問題出嚟

子爵府

panda361 發表於 17-9-16 22:57

當你認真試清楚就會發現分別好大

伯爵府

牛年勳章

baby668 發表於 17-9-18 11:12
htc U11在背光影相之下都係黑蚊蚊,Htc ultra 簡直係重災區,u 11好小小, 但一拍賣G6簡直係兩個世界,G6在背 ...

華碩邊部機映相最靚?

翡翠宮

回覆樓主:

聽講google pixel2影相靚到喊,可惜又無行貨……

子爵府

virgokaren 發表於 17-10-11 22:21
華碩邊部機映相最靚?

朋友用ZenFone 3 Zoom, 雙鏡頭影相好好,但係因為wifi成日斷線,部機又成日hang機,結果用咗唔夠三個月頂唔順兩千蚊放咗, 3880蚊買入玩3個月蝕$1880,仲話好彩有人肯要, 因為街邊修機佬只肯收1000蚊

話說九月中在胃信試佢最新嘅雙鏡頭Zenfone 4高配版, 玩幾玩個相機就已經hang, 不停按相機不停彈, 唔信邪再去另外一間胃信試相機都有呢個問題

首頁

尾頁

跳至