用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 1262|主題: 933171

[諮詢] 其實各位靚媽介唔介意....

洋房

國民生產總值:89

BB用品係"MADE IN CHINA"??

大宅

國民生產總值:3431

BKXmas勳章

cici雪女 發表於 17-9-14 10:15
BB用品係"MADE IN CHINA"??

睇下係咩用品,入口既唔接受!不過我更怕made in japan!

wcpcelia    發表於 17-9-14 11:14
starrymama    發表於 17-9-14 10:37
充裕    發表於 17-9-14 10:36

洋房

~phyllis~ 發表於 17-9-14 10:25

睇下係咩用品,入口既唔接受!不過我更怕made in japan!:wa ...

點解呢?MADE IN JAPAN唔係多人揀D咩.................................

複式洋房

國民生產總值:476

cici雪女 發表於 17-9-14 10:28
點解呢?MADE IN JAPAN唔係多人揀D咩.................................

怕幅射

男爵府

國民生產總值:6803

開心吸收勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

MADE IN JAPAN我都驚輻射

男爵府

國民生產總值:6803

開心吸收勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

其實衣家好多野都MADE IN CHINA,我生我仔時候我老公家姐巨地加拿大買翻好多衫褲玩具翻來基本上都系MADE IN CHINA

洋房

下.... 宜家仲有輻射嗎??? 即係寧願要"MADE IN CHINA" 都唔會揀"MADE IN JAPAN"

珊瑚宮

國民生產總值:118048

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BKXmas勳章

cici雪女 發表於 17-9-14 11:08
下.... 宜家仲有輻射嗎??? 即係寧願要"MADE IN CHINA" 都唔會揀"MADE IN JAPAN"

我會選make in Japan

洋房

cathy-tse 發表於 17-9-14 11:11
我會選make in Japan

但如果係 MADE IN CHINA 也不會抗拒吧??

其實我係見到有D家長好抗拒 MADE IN CHINA, 就算係外國牌子見係MADE IN CHINA 也唔會想要....

大宅

國民生產總值:1843

BKXmas勳章

~phyllis~ 發表於 17-9-14 10:25

睇下係咩用品,入口既唔接受!不過我更怕made in japan!:wa ...

大宅

國民生產總值:1843

BKXmas勳章

系,唔好中Japan毒

珊瑚宮

國民生產總值:121489

畀面勳章 BKXmas勳章

cici雪女 發表於 17-9-14 11:17
但如果係 MADE IN CHINA 也不會抗拒吧??

其實我係見到有D家長好抗拒 MADE IN CHINA, 就算係外國牌子見係 ...

其實唔少產品都係大陸造
只不過有 d 响大陸造完,去返原國行一圈,然後再遊水,賣去其他地方,扮原國出產

洋房

chanseenine 發表於 17-9-14 11:19
系,唔好中Japan毒

原來咁多媽媽都係唔介意"MADE IN CHINA"

洋房

I9528 發表於 17-9-14 11:21
其實唔少產品都係大陸造
只不過有 d 响大陸造完,去返原國行一圈,然後再遊水,賣去其他地方,扮原國出產
...

我諗大家都係信牌子多過信產地

大宅

國民生產總值:3431

BKXmas勳章

你肯定係文科人!唔好講個d半衰期幾千年既幅射物。淨係311之後福島周圍都係既銫137,半衰期都要30年!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎