用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 624|主題: 933360

問: 有冇家庭系用1米(3尺3寸)單人床

伯爵府

國民生產總值:19026

畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

有冇家庭系用1米(3尺3寸)單人床

因為想買一張 : 闊3尺3寸 長度系6尺半的單人床....

想知道, 如買3尺床單, 可以用到嗎?

如果3尺床單用唔到, 我就買返闊度3尺 長度6尺半的單人床....

有冇jm可以幫忙解答....

翡翠宮

國民生產總值:97858

BK Milk勳章 BKXmas勳章

katie0921 發表於 17-9-14 10:57
有冇家庭系用1米(3尺3寸)單人床

因為想買一張 : 闊3尺3寸 長度系6尺半的單人床....

床褥薄可以,床褥厚唔可以,床笠3呎size 係90cm x 190cm,你床6呎半長長度已經200cm,其實長度已經唔夠。你照樣買3呎3x6呎半,用4呎床笠會好好多

伯爵府

國民生產總值:19026

畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

jessica0768 發表於 17-9-14 11:01
床褥薄可以,床褥厚唔可以,床笠3呎size 係90cm x 190cm,你床6呎半長長度已經200cm,其實長度已經唔夠。 ...
床褥3.26厚,

用4呎床笠, 我怕闊好多出嚟呀....

大宅

國民生產總值:1203

BKXmas勳章

回覆樓主:

如果張床玉簿d,3尺床單可以用到

翡翠宮

國民生產總值:97858

BK Milk勳章 BKXmas勳章

katie0921 發表於 17-9-14 11:03
床褥3.26厚,

用4呎床笠, 我怕闊好多出嚟呀....

所以我話床褥薄會ok,厚就唔得,揀3呎x6呎半,果3寸闊唔係好覺眼

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎