用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.85%

義工

自由講場 今日: 4516|主題: 943552

跳至
咁JM 們有咩想同40歲嘅自己講  

大宅

國民生產總值:4436

BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

麻煩大家分享寶貴經驗。
自己冇小朋友,工作暫時平穩,但也會擔心做唔到退休,轉工又驚辛苦,同埋公司少請4字頭。
Thanks

大宅

國民生產總值:4436

BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

或者係,你覺得到4字頭開始要點嘅生活方式?

伯爵府

國民生產總值:19985

BKXmas勳章

回覆樓主:

4字應該退休因為再捱會老得好快。

珍珠宮

國民生產總值:32478

2017勳章 BKXmas勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章

40打後, 你會覺得健康先係無價寶

主 賜 平 安

男爵府

國民生產總值:5658

evip 發表於 17-9-14 11:02
麻煩大家分享寶貴經驗。
自己冇小朋友,工作暫時平穩,但也會擔心做唔到退休,轉工又驚辛苦,同埋公司少請4 ...

40,人生可能已經過咗一半,盡量做自己鐘意做的。

水晶宮

國民生產總值:61415

BKXmas勳章

要KEEP住開心, 有咩講出口, 唔好屈埋屈埋

唔好有白髮

希望KEEP到個樣, 起碼唔好太殘

當然最希望KEEP到健康

子爵府

國民生產總值:14901

BKXmas勳章

evip 發表於 17-9-14 11:02
麻煩大家分享寶貴經驗。
自己冇小朋友,工作暫時平穩,但也會擔心做唔到退休,轉工又驚辛苦,同埋公司少請4 ...

冇小朋友就煩少樣,入左40都算過左半世人,打算下將來退休生活,諗下有咩學可以過日神,諗下去邊到旅行等等。

男爵府

國民生產總值:7019

BKXmas勳章

回覆 nieualma 的帖子

我最想同自己講: 身體健康, 仲有保持有一份工, 因為仲要供書教學

Chirley    發表於 17-9-14 16:03

男爵府

國民生產總值:8972

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

好奇留言嘅jm幾多歲..打開電視,全部上緊位嘅藝員都3-40+,而家啲人遲出嚟做嘢,40歲話就中年但都算後生。你地已經要退休

男爵府

國民生產總值:5125

BKXmas勳章

回覆樓主

下年就係啦
要活得開心,充實,健康!

水晶宮

國民生產總值:61415

BKXmas勳章

pochario 發表於 17-9-14 13:03
好奇留言嘅jm幾多歲..打開電視,全部上緊位嘅藝員都3-40+,而家啲人遲出嚟做嘢,40歲話就中年但 ...

jm有錢幾時退都得,我就做到60喇

翡翠宮

國民生產總值:78905

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

最重要身體健康,阿囡仲細,保持健康身體可以好好照顧佢多啲
I 大蚊豬   

伯爵府

國民生產總值:19985

BKXmas勳章

回覆樓主:

我覺得40不是過了人生一半,好大可能係3份2,我自己唔覺自己有80歲。

子爵府

國民生產總值:12195

BKXmas勳章

希望家人,自己都身體健康.
有工做, 開開心心.

也祝各JM 身體健康, 開心.

翡翠宮

國民生產總值:79304

畀面勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

繼續靚

大宅

國民生產總值:3207

BKXmas勳章

回覆樓主:

40歲,要活得自在,保持25歲嘅心境,要忠於自己感覺,更愛錫自己,同對仔要成為朋友

珍珠宮

國民生產總值:47095

BKXmas勳章

我未到40歲,但我40歲個時阿女會係初中,在未來10年.

我要同自己講, 唔好無左自己, 個女開始大,

更加要穩樂趣, keep 好同老公關係, 儲多d 錢, 去下旅行.

唔想40歲後, 已無人生...........................如果比我活到90歲,真係有排涯,

子爵府

國民生產總值:11746

BKXmas勳章

回覆樓主:

我4字頭先轉新工,升職加薪,仲有埋bb,我覺得人生才剛開始,因為有排我捱

BOBOKL    發表於 17-9-14 14:17

大宅

國民生產總值:2240

BKXmas勳章

死啦我就黎50 歲, 唔好拱大聲, 得你地知

伯爵府

國民生產總值:19190

認識瑞士牛牛第三回 BKXmas勳章

回覆樓主

同未來既自己講 !

你好嗎? 生活如何?

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎