夫婦情感

跳至

首頁
12345...14

尾頁

洋房

回覆 KUENKUEN1970 的帖子

很多謝你, 我現在巳開始跟老公慢慢重拾番以前, 但個心仍然想著他, 因為大家是同事, 所以比較難斬,想忘記他, 但在公司看到他, 感覺又完全番來, 我又很不捨我這份工. 所以真的很辛苦....., 就算斬了日後大家見面真的很不自然....不知點算

珍珠宮

回覆樓主

玩背叛嘅人係未醒嘅時候講所有嘅都係藉口

ying_mail    發表於 17-9-14 13:00

洋房

回覆 aw07044780 的帖子

不想找社工, 不會有人幫到我, 只有自己才明白自己, 真的, 社工只有教你放手, 如果真的那麼容易做到, 就不用現在那麼痛苦....

水晶宮

soso1227 發表於 17-9-14 12:07
你同樓主都好夠薑,上大婆網認係小三。
不過你就衰好多,
之前你話你老公無理反對你識異性朋友,

jm 好勁!咁都記得

有時睇人地d post, 個樓主講野閃閃縮縮, 左瞞右避咁其實都覺得怪怪地, 但人地無必要翻開晒肚皮所以有時自己奇怪完就算。。。

呢位jm 當時講到係自己老公不講理咁要離婚, 原來係自己深愛住人地既男人。。。。

唔明! 明明知道自己係賤(否則都唔會避重就輕唔講重點) 都仲要出貼呃大家同情同意見。。。

瑪瑙宮

不過你就衰好多,
真好記性

水晶宮

香香Fai 發表於 17-9-14 12:21

不想找社工, 不會有人幫到我, 只有自己才明白自己, 真的, 社工只有教你放手, 如果 ...

咁你出貼意義在哪? 社工又話幫唔到 , 呢度有人幫到你? 你想大婆睇到呀?

明知會俾大部份人痛罵都仲要出? 明知人地有家庭都仲愛? 天生性格是求罵? 喜愛sm 呀? 算把啦

複式洋房

回覆 香香Fai 的帖子

一係就同老公離婚,做人第三者/搵其他男人。

一係就辭職,轉電話,返老公身邊。

唉~你老公真係陰公。

大宅

回覆樓主:

呢一刻,妳內心一定覺得呢段感情係真愛且相逢恨晚,覺得去到呢個年紀,婚又結埋,過去8年對住屋企嗰個應該都會做對平平實實的老夫老妻直到終老,應該心如止水,以為自己都失去愛嘅動力,但自遇到呢個他之後,內心慢慢開始被點燃起初戀嘅感覺,才知自己原來仍有去愛嘅權利,仍可以愛得那麼投入那麼熾烈,外間嘅人根本唔會明白你哋之間嘅愛有愛得多深。

對於你哋每一分每一秒嘅相處,妳都會覺得彌足珍貴,就算只係平平無奇的在戲院牽著手睇戲,妳都覺得浪漫無比,當見到他的時間,妳內心先會安靜踏實先會覺得做返真實嘅自己,但他不在妳身邊的時候,妳個心就好似完全被倒空咗一樣,有如失去靈魂的軀殼一樣,會覺得寂寞,惟有靠一片又一片回味相處時的甜蜜、他的電話信息,方能止住對他的思念。

愛得咁熱烈,自然順理成章的發生關係了吧?妳會覺得自己的身心靈已經完全並只獨獨屬於外面的他一個,就算跟家裡的那一位是多年的結髮夫妻,眼裡心裡都已經容不下丈夫丁點兒的位置,更遑論一般的身體接觸:牽手,親吻。。。就連單單同睡一床都彷彿對不起出面的他。突然之間,丈夫變成妳跟他之間的第三者,防礙著你們的愛情,呢一刻,妳同丈夫同處一個空間,妳會不自覺的連他的一個呼吸都覺得礙事討厭,覺得莫名的不順眼,自覺跟丈夫的關係已昇華至親人感情關係。(續)

男爵府

其實你真係試吓, 你話俾佢知, 你想和老公分開, 和他係埋一齊, 看看他怎樣, 他之後對你的態度和表現是怎樣, 你就知佢對你的愛係去到那裡了。

之後, 你就會抽離和理智些去做之後的決定!

我覺得無論怎樣, 你自己都要理智些知道自己的處境和位置, 不要走得太近看事情, 這會看不真和清的, 和好容易出意外!

希望以上的意見可幫到你吧!

大宅

回覆樓主:

10個有10個男人出面玩女都係想食免費餐。
用腦諗下,如人夫真係好愛你,就一早拋妻棄子同你一齊啦。如果佢care你感受,就唔對你表明唔好離婚。咁講,即係佢唔會同你認真了。
男人,好多專業玩家。玩過既人都會明白,玩得都去到好盡,玩得起就有得玩,玩唔起,最好受傷既係自己。d男人有老婆都周圍搵sp,仲話:有咩問題?結左婚都有自己識朋友wo
我有個friend,佢老公就係玩家,我個friend 冇即刻爆,係慢慢觀察,最後比佢睇晒佢地咁耐以黎既whatapp 對話,個小三真係以為個男人好愛佢,我個friend同時發現佢老公仲有叫大陸雞,個個星期都一個,有d仲拍埋散拖,同一時間有3,4個散拖sp。但對住小三就話:我最愛係你,我唔會掂其實女人,我身不由己,唔想傷害小朋友,進退兩難乜乜乜。
呢個都係其中一個例子,樓上參考下吧。

侯爵府

呢D愛只係眨眼間, 對方已有完整家庭又何必破壞人?
好心妳珍惜下身邊那個, 收心啦. 咁多心不如搵野學, 寄情於健康既事上.

水晶宮

aw07044780 發表於 17-9-14 12:58
其實你真係試吓, 你話俾佢知, 你想和老公分開, 和他係埋一齊, 看看他怎樣, 他之後對你的態度和表現是怎樣, ...

無論個男人點, 樓主都愛定佢( 人地講明唔離婚只打友誼波) , 呢啲驚天地泣鬼神超越凡塵俗世既愛, 我哋明條鐵咩。。。

水晶宮

Pianistbaby 發表於 17-9-14 13:03
10個有10個男人出面玩女都係想食免費餐。
用腦諗下,如人夫真係好愛你,就一早拋妻棄子同你一齊啦。如果佢c ...

你個fd 堅係強, 呢單野都捱得過, 呢個世界都無咩野係佢捱唔到 !

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

香香Fai 發表於 17-9-14 12:10
回覆 beebee67890 的帖子

感情的事沒有分對與錯, 只有愛和不愛, 我沒有破壞他的幸福, 也沒有要他離婚, 只 ...

其實你講到幾愛幾愛無用, 你咪試下同個男人講
你要離婚同佢一齊, 叫佢都離
睇下佢咩反應, 係炮友定真愛, 一試就知真章
你試完先講 " 愛 " 呢個字啦,
傳統家庭觀念會去搞人妻 ?
講出來人地唔笑狗都吠, 咪又係賤男一名, 多餘

當然唔會叫你擺感情落去啦, 因為佢根本就算食完走人
你玩認真佢仲唔閃咩

我唔反對婚後先見到最愛既可能性
但好心搞清手續先追求真愛囉

公爵府

beebee67890 發表於 17-9-14 11:20
你好衰,有對你好嘅老公唔珍惜,重破壞人地家庭,重有唔好咁天真,5知你點開始,但好多人夫出來玩開係高手,如果 ...

同意,回頭是岸,何必免費送上門給賤男玩呢?自己亦對不住良心!愛乜吖?只是新鮮好玩啫!因住已經中性病好過,多檢查吧!何必貪心,以為人地好似好愛你,他扮野有免費x食就真!

琥珀宮

不過你就衰好多,
因為依度女人出軌係大條道理,一定係男人唔啱女人先要出軌,女人出軌係可以合理化,無人鬧大家都支持,相反男人出軌一定係男人錯,老老實實,一隻手拍唔響,但男人出軌一定係死罪,女人出軌一定有原因解釋合理化,JM你唔見依個POST大家回應都好溫和咩,如果係男人出軌一早俾人鬧咗賤男十幾世啦

子爵府

香香Fai 發表於 17-9-14 11:20

謝謝你, 我有同朋友傾訴過, 沒有用, 只有自己才聽到自己心裡聲音, 沒有人會明白

明白咩?
明白你係一個拆散人家庭嘅賤人?
明白你係傷害緊你老公嘅衰女人?
回頭是岸啦

大宅

回覆樓主

其實佢講一句唔會離婚,你已經好清楚佢嘅意思,你可以做嘅只係離開佢

大宅

回覆 Rubik 的帖子

大宅

Philover 發表於 17-9-14 12:50
呢一刻,妳內心一定覺得呢段感情係真愛且相逢恨晚,覺得去到呢個年紀,婚又結埋,過去8年對住屋企嗰個應該 ...

(續) "日久見人心"呢句說話雖然老土可是係真理,妳同出面的他目前所建立嘅愛情仍只停於空中樓閣,樣樣事情都好美好,但當時間耐咗,妳對呢份感情投放愈多,妳本能就會想收回差不多的回報,因為人天性就係自私。雖然妳口口聲聲話唔想破壞人哋家庭幸福,但妳現在做嘅不正正就是分享緊人哋嘅老公嗎?日子再耐啲,妳會開始埋怨他在大時大節或特別日子不能陪妳,在街上總是不能光明正大,只能偷偷摸摸。。。妳哭妳發出怨言,最終都只會換來失望失落,他最終只會冷冷拋出一句‘我起始之先已明明確確告訴你我有家室,亦講明不會離婚’之後妳又會因為捨不得放手而委屈地繼續你們的婚外情,循環又循環,因為不想失去他而愛得都沒有尊嚴了。

請妳相信以下嘅事實:一個人,不論男女,真心愛一個人絕不會要對方愛得那麼委屈的,他真心愛妳愛得夠的話,是不會忍受到自己愛的人背上第三者、情婦、小三之類的罪名,要不直接跟妳分手,免得大家繼續痛苦,要不就著手跟家裡的老婆離婚而同妳一齊。

不幸的是,你們的愛情似乎未有足夠份量令外邊的他放棄原來家庭的安逸,能肯定的是,他最愛的只有自己。一個人,若不能好好處理自己的情感,又點會有資格去好好愛另一半?妳能確保往後的日子,除卻妳不會有別的女人嗎?要知道,今日他有妻室仍放縱跟妳婚外情,他日難保仍有其他女人,妳何苦要將自己擺喺一個咁危險咁痛苦嘅關口之中呢?

我唔會否定你哋之間嘅甜蜜,但眼前嘅愛情都唔係真實的,當一切歸於平淡之後,要確實面對真實的世界:經濟,生活壓力,相處磨擦,為小事如柴米油鹽的丁點事意見不同而吵架,妳會發現,呢啲不就正正跟妳現在同老公一齊嘅生活一樣嗎?妳之所以戀戀不捨外邊的他,是因那一份激情,而呢份激情只不過是偷來的,係明明的從妳老公他老婆兩邊偷來的一時之快。(續)

首頁
12345...14

尾頁

跳至