用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
13oC.49%

義工

自由講場 今日: 6138|主題: 944083

跳至
因為呢個問題離婚,好難過  

別墅

國民生產總值:801

BKXmas勳章

身邊有個好姊妹, 佢同佢另一半未結婚前已經拍左拖好耐, 一直都好sweet, 但結左婚後, 佢地想生小朋友(主要係我個姊妹好想生), 所以開始冇避孕, 但一直都冇下文, 直至最近的起心肝一齊去驗身, 先發現原來男方因為煙酒太多, 搞到精子健康情況好差, 生唔到小朋友.. 我姊妹走黎同我傾, 話想離婚.. 唉, 我想唔知應該點幫到佢

翡翠宮

國民生產總值:82715

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 醒目開學勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實佢結婚,係想生小朋友,定愛嗰個男人架?

若仲愛,1.可以勸下男方戒煙酒,睇下精子質量會唔會好轉囉。

2. 又可以領養架。

若唔再愛,咪離婚囉,放生佢,亦放生人地。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

國民生產總值:43287

畀面勳章 BKXmas勳章

精子質量差,咪睇下中醫調理下,等精子質量好番d

再唔係去做人工授孕囉

jpangel    發表於 17-9-15 17:00
wcpcelia    發表於 17-9-15 15:56
APIGMA    發表於 17-9-14 16:22
sweetiesbear    發表於 17-9-14 13:48
ecling    發表於 17-9-14 12:37

水晶宮

國民生產總值:51094

BKXmas勳章

煙酒太多 先唔講生唔生 生左出黎都分分鐘變單親(黑心講句 ...)

不如勸個老公戒煙酒先啦 其實戒半年身體都明顯改善!

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

男爵府

國民生產總值:7563

BKXmas勳章

回覆樓主:

點解結婚前唔做婚前檢查?

知道左,起碼可以考慮仲結唔結婚。

我覺得係個男的生活習慣唔好,唔係本身不育,如果可以改變,唔一定要离婚的。

仲有,個男的如果對自己好好,要三思,揾過第二個男人,即使生左一大堆仔女又唔理又對佢差,有意思嗎?

男爵府

國民生產總值:8661

BKXmas勳章

回覆樓主

現代醫學咁昌明
未試過醫病、調理就話離婚
有冇咁兒戲?

可能你朋友冇同你講事實既全部

goat    發表於 17-9-14 13:00
Yubi.T    發表於 17-9-14 11:56

男爵府

國民生產總值:6279

BKXmas勳章

ianhelen 發表於 17-9-14 11:28
身邊有個好姊妹, 佢同佢另一半未結婚前已經拍左拖好耐, 一直都好sweet, 但結左婚後, 佢地想生小朋友(主要係 ...

咁既原因,如果我係個男人,我就離,费事將來埋怨

侯爵府

國民生產總值:22347

BKXmas勳章

回覆樓主:

我諗你朋友係心灰 ,個男人唔愛惜自己身體,明知老婆想生小朋友,都一路唔愛惜健康。
感覺像是二人同行,會只有自己追尋夢想而努力,另一半無夢而努力過。
心灰。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

國民生產總值:1530

咁兒戲唔係因為愛先結婚

wcpcelia    發表於 17-9-15 15:56

男爵府

國民生產總值:7097

BKXmas勳章

ianhelen 發表於 17-9-14 11:28
身邊有個好姊妹, 佢同佢另一半未結婚前已經拍左拖好耐, 一直都好sweet, 但結左婚後, 佢地想生小朋友(主要係 ...
其實如果因為精子唔健康, 係咪勸個老公減少煙酒多過離婚呢? 或者睇下點令個老公生活健康起黎可以生仔多過因為咁離婚呢? 如果因為咁就離婚, 好似兒戲左D喎

大宅

國民生產總值:2065

BKXmas勳章

回覆樓主:

可以問返你個fd,如果身份對調,問題出係佢身上,會唔會主動提出離婚,定想辦法去攪好身子再努力,再問問結婚係為生小朋友,定係因為愛依個男人先想同佢生小朋友,唔好做錯決定
只係煙酒問題,可以戒同中醫調理,但只係為生b而離婚,對男方唔公平,同自己仲有無能力再搵過一個愛你,而自己又接受嘅男人去生b

珍珠宮

國民生產總值:40102

BKXmas勳章

回覆樓主:

你朋友結婚係為生仔定愛個男人?佢真係咁鐘意小朋友,真係咁有愛就可以考慮去領養,孩子不一定要親生的

珍珠宮

國民生產總值:31035

BKXmas勳章

貓頭雀 發表於 17-9-14 11:39
我諗你朋友係心灰 ,個男人唔愛惜自己身體,明知老婆想生小朋友,都一路唔愛惜健康。
感覺像是二人同行,會 ...

agree

珍珠宮

國民生產總值:47239

畀面勳章 BKXmas勳章

咁咪為左想生仔而同個男人結婚

珍珠宮

國民生產總值:33779

環保接龍勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

精子質量差有解決方法,睇下醫生調理身體,唔需要搞到離婚
人生本是苦

大宅

國民生產總值:4260

BKXmas勳章

回覆樓主:

如果掉轉自己不育
男人要休妻
心情又如何?
無孩家庭幾逍遙
有孩亦要承擔好多未知之數

大宅

國民生產總值:3450

開心吸收勳章

咁借種生仔既...
咁直接借種生仔咪得?(IVF)

水晶宮

國民生產總值:64715

BKXmas勳章

回覆樓主:

有D女人畢生願望係生仔做媽媽
如果你 fd 係呢種,建議離婚,反正佢都會不停怨個老公

禁止訪問

國民生產總值:1001

大宅

國民生產總值:4106

佢係為咗配種先結婚????????

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎