用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
11oC.48%

義工

自由講場 今日: 464|主題: 944101

跳至
消委會:3款尿袋呃秤40% 9款外殼安全成疑

大宅

國民生產總值:3302

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

消委會測試發現尿袋安全問題亦成疑,9款未能通過部分測試要求,若尿袋的電池發生短路,有機會產生火花甚至起火,為了阻止火燄蔓延 ,尿袋物料必須不易燃發及阻止燃燒擴散,其中7款尿袋的外殻物料未能通過火燄測試,外殻被火燄燃點30秒後,仍繼續燃燒超過60秒,外殻有待改善,樣本包括Maxtron、VERUS、牛魔王Maxpower等。

另有3款樣本實際輸入電流較標示高,差別由20%至70%不等,高於標準10%上限,有機會導致USB超出負荷而過熱,最嚴重時會爆炸。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170914/bkn-20170914100007429-0914_00822_001.html

想知有冇我用果隻yoobao,有冇jm有多d資料?

大宅

國民生產總值:4260

BKXmas勳章

回覆樓主:

用緊Goki

公爵府

國民生產總值:25193

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

用緊兩隻都係小米 (CSL買), 好用

嚟緊想買華為隻 SUPER CHARGE

公爵府

國民生產總值:27633

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

LucaLuLu 發表於 17-9-14 11:53
消委會測試發現尿袋安全問題亦成疑,9款未能通過部分測試要求,若尿袋的電池發生短路,有機會產生火花甚至 ...

我都系用yoobao

水晶宮

國民生產總值:65948

BKXmas勳章

回覆樓主:

下,我有個舊sony出,金屬機身,有無事架

伯爵府

國民生產總值:15962

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 DHA勳章 熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 親子王國15週年勳章

我都係用緊小米

禁止訪問

國民生產總值:498

回覆樓主

珍珠宮

國民生產總值:36298

雞年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

用緊小米

子爵府

國民生產總值:12486

BKXmas勳章

小米好像沒事?

伯爵府

國民生產總值:19526

BKXmas勳章

我都係用緊小米

男爵府

國民生產總值:8481

好媽媽勳章 BKXmas勳章

回覆樓主

消委會有推介4款好啲,亦有3款少4成電量

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

國民生產總值:27633

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

longheibaby 發表於 17-9-14 14:59
消委會有推介4款好啲,亦有3款少4成電量

小米 10000 $199好低用

珍珠宮

國民生產總值:32881

BKXmas勳章

回覆樓主:

我有一個小米10000,一個小米20000

禁止訪問

國民生產總值:4772

BKXmas勳章

回覆樓主:

大宅

國民生產總值:1096

只要唔係買冇牌子既應該ok呀?

公爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

yoyoxd 發表於 17-9-14 15:26
我有隻小米,但叉得勁慢,有冇好介紹??
小米叉得好快ga wor, 係咪條線問題? 要用埋快線先會快

禁止訪問

國民生產總值:4772

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:2475

BKXmas勳章

kmamy 發表於 17-9-14 14:54
我都係用緊小米

del by bk

公爵府

yoyoxd 發表於 17-9-14 16:01
可能係,我原本嗰條爛左
出街買線買親都話佢條線叉得快結果都唔係既,唔知點買好
...

買2a快叉短線,線長都有影響的

男爵府

國民生產總值:5637

BKXmas勳章

回覆樓主:

用開小米,好彩話安全

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎