用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
16oC.52%

義工

今日: 4|主題: 83958

雪奶解凍一問

複式洋房

國民生產總值:213

請問雪奶可以就咁拎出黎放室溫解凍嗎?

王國熱話
前工人將新僱主身份証加電話post上facebook ....
會唔會當姐姐係屋企人?
工人衣著性感,會唔會出聲話佢?
m到

洋房

國民生產總值:64

BKXmas勳章

tantan1130 發表於 17-9-14 13:35
請問雪奶可以就咁拎出黎放室溫解凍嗎?

未試過啵,多數用䁔奶器或者用熱水加熱即刻食
為何要放室溫解凍呢?

複式洋房

CoKaine 發表於 17-9-14 14:55
未試過啵,多數用䁔奶器或者用熱水加熱即刻食
為何要放室溫解凍呢?
因為未預到佢會幾點食。要食個時先加熱要等怕佢喊到拆天咁,但加熱左先又怕一個中內佢都未要食

洋房

BKXmas勳章

tantan1130 發表於 17-9-14 18:25
因為未預到佢會幾點食。要食個時先加熱要等怕佢喊到拆天咁,但加熱左先又怕一個中內佢都未要食
...

如果糸甘,您可以將支奶吾雪,放室溫等佢下餐直接食,室溫可以放四個鐘,我平時都糸甘
,加熱又快,初生嬰三四個鐘又一餐,時間岩岩好。
又或都可以將支奶吾好放凍櫃,放普通雪櫃雪,24小時內食,加熱一樣快。
就算解凍冰奶,都糸10-15分鐘既事,等b喊下,個肺會好D

複式洋房

CoKaine 發表於 17-9-15 11:07
如果糸甘,您可以將支奶吾雪,放室溫等佢下餐直接食,室溫可以放四個鐘,我平時都糸甘
,加熱又快,初生嬰 ...

如果要帶bb出街,係咪都最好放落冰袋?由雪櫃拎出黎的話

洋房

BKXmas勳章

tantan1130 發表於 17-9-15 11:22
如果要帶bb出街,係咪都最好放落冰袋?由雪櫃拎出黎的話

呢個我吾敢答您,加陣岀面甘熱,果陣我b仔岀世後要住院,有幾日要送外賣奶番去
但糸姑娘吾收溶左既奶,一定要收結冰冇溶的,吾記得糸咩原因

所以您帶奶岀街,一定要保持d奶冇溶?冰袋一定要,最好放冰種,冰就放多D,甘就keep得耐D

而我岀街就食奶粉,我怕處理吾到d冰奶,曬哂.

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎