樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

有朋友問我去唔去買南沙樓, 有無人熟悉內地樓市?
南沙樓買唔買得過? 話四十幾萬就買到
話中山樓俾人炒貴哂, 又有限購, 南沙仲未有限購, 就來炒到南沙
唔知真唔真

大宅

pokson 發表於 17-9-14 13:47
話中山樓俾人炒貴哂, ...

南沙樓聽講港人唔可以按揭,要全部俾曬

禁止訪問

伯爵府

2018復活節勳章

回覆 pokson 的帖子

其實我都有些興趣南沙樓, 請問你朋友睇好乜嘢盤 可否 介紹下? 或者係唔係有團可以跟入去睇呢? 好似霍氏家族係嗰度有很多投資.... 由於我資金有限所以幾十萬就有交易嘅先會考慮

大宅

好睇下你買黎做乜?如果買新樓,新樓都係清水房,你要預多十幾萬裝修左先可以租出去,通常大陸放租仲要有咪傢俬先租得出。
如果妳D錢放係到冇咩用,可以買左唔裝修唔放租,剩係等升值。
其實依家東莞仲有好多二手樓都係幾拾萬,買二手唔洗比裝修費,成交後已經可以出租,我覺得仲好!

大宅

回覆樓主:

另一角度,升值机會有幾大?

伯爵府

玩具勳章

我研究過 南沙冇咁平

子爵府

elainechoy 發表於 17-10-1 00:05
好睇下你買黎做乜?如果買新樓,新樓都係清水房,你要預多十幾萬裝修左先可以租出去,通常大陸放租仲要有 ...

請問東莞是否已起地鐵!

有沒有在地鐵站附近大約五十萬左右的二手樓推介?

子爵府

四十幾萬買南沙樓? 一係好舊, 一係好細 !

南沙樓近年升了很多, 我上年年尾先至賣出了一別墅, 幾個月後升了20%

現在好一些的apartment, 都要人仔200萬以上 !
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

子爵府

LLK 發表於 17-10-16 13:57
四十幾萬買南沙樓? 一係好舊, 一係好細 !

南沙樓近年升了很多, 我上年年尾先至賣出了一別墅, 幾個月後升 ...

南沙嗰邊好似平均價大約係二萬蚊一平方,即係大約兩千蚊一呎, 當你買一個100平方即係一千呎嘅單位,都要二百幾萬人仔

首頁

尾頁

跳至