自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

wingwingyee 發表於 17-9-14 13:51
想問一下有沒有人單單為了99已離婚?

我媽媽一向去我屋企煮飯, 所以我爸媽都會上嚟我屋企煮飯和食飯, 最近 ...

你娘家近唔近?
一係成家返去食、無理由要你媽日日煮埋佢食

男爵府

你老公唔主持公道, 咁都無辦法。

子爵府

回覆樓主

就算關係好,都無會要媽媽煮埋佢飯!煮甘多人飯好辛苦,當媽咪係工人咩!

水晶宮

回覆樓主:

無可能叫襯家煮飯比佢食!佢當自己係邊位 !

珍珠宮

回覆樓主

應該俾你c6處理

珍珠宮

回覆樓主

既然你同C6感情冇問題,冇可能為咗99離婚啦

大宅

回覆 lam133 的帖子

已經搬過兩次,佢有錢佢跟住我地搬,我控制唔到

而且c6孝順, c6唔會唔話比99知我地搬去邊

公爵府

Angel_Rose 發表於 17-9-14 14:04
你99好似我朋友個99

佢99話,老婆嫁入黎係細老公一輩,即係佢親家同佢仔係平輩,因此佢有權管佢親家,我覺得這 ...

咁既心態直情有病,如果佢生多幾個仔,咁佢咪大把後輩俾佢管?咁個個都唔願生女啦

大宅

回覆 美之選468 的帖子

而且c6孝順, c6唔會唔話比99知我地搬去邊

子爵府

開心吸收勳章

回覆 wingwingyee 的帖子

做咩都冇用, 你老公態度是主因
你態度要強硬, 若神經病99再上你父母屋企發癲滋擾你父母, 叫極唔走, 你父母應報警
佢地唔報, 你報, 這代表你立場你態度

若你唔願你99入屋, 就唔好開門
你老公要開, 就叫佢回家陪佢自己阿媽

大宅

回覆樓主:

我一定唔會要我媽煮埋99個份,關係好都唔會,何況關係咁差。

你們不如去婆婆家食飯,又唔駛2個老人家走黎走去。如你c6唔識做,咁佢地2母子自己食,唔好搞到其他人(即你父母,你&仔仔)

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

你99公主癌到呢個田地係縱出來的,你老公有責任,你c6唔正視同處理,好難攪

99可以仲去得盡啲架,到時你就慘

侯爵府

好媽媽勳章

wingwingyee 發表於 17-9-14 13:51
想問一下有沒有人單單為了99已離婚?

我媽媽一向去我屋企煮飯, 所以我爸媽都會上嚟我屋企煮飯和食飯, 最近 ...

我唔會為佢(99)離婚,畀我會發癲鏟佢(因佢鬧我父母,唔尊重佢哋)& 唔會要阿媽做妹仔煮飯畀佢食(父母係幫輕我,唔係幫輕99,佢係度發緊夢),叫C6搞掂佢阿媽或叫C6畀錢請鐘點煮飯畀佢食,如C6搞唔掂我情願同99反面都唔要阿媽煮飯畀佢食(正常招呼客人/朋友,一餐半餐冇所謂)

伯爵府

回覆樓主:

公平起見,阿媽同99一人煮一日,咁你99應該會縮沙。

大宅

回覆 hkgra 的帖子

我爸媽就係太好人,好就人,

如果唔係99都唔會夠膽走上去佢地屋企罵佢地

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主

叫樓下看更唔好再比呢個人入黎,
就算黎到都唔開門,
對住呢啲人唔駛客氣

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男人唔識擺平呢D野, 或者逃避唔理; 一係學樓上講, 唔好開門俾佢, 必要時報警, 呢D野蠻99, 搵機會返佢一次枱, 攪大佢, 以後唔駛來往!!!

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

wingwingyee 發表於 17-9-14 14:15
回覆 lam133 的帖子

根本係你老公問題,問下佢第日親家上門鬧佢,果仔唔理佢有咩感想!
只係上門鬧阿公阿婆已經永生唔會見 6299!
總有離別的時候

大宅

maisy-lee 發表於 17-9-14 14:22
公平起見,阿媽同99一人煮一日,咁你99應該會縮沙。

呢個idea幾好

一係叫你老公一星期搵幾晚自己同佢出街食曪,佢都係想見佢個仔咋嘛,無你仲好

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

為左一個傻婆犧牲自己的婚姻?你咁偉大嘅?
叫樓下Security block左不可俾佢上來咪得囉!

首頁
12345...8

尾頁

跳至